Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodilni libanonski politik Saad Hariri pri papežu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 11. 2012 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vodilni libanonski politik Saad Hariri pri papežu

Benedikt XVI. je v avdienco sprejel sina leta 2005 umorjenega predsednika libanonske vlade Rafika Haririja.

Papež Benedikt XVI. se je včeraj v Vatikanu sestal z vodilnim libanonskim politikom Saadom Haririjem, sinom leta 2005 umorjenega predsednika libanonske vlade Rafika Haririja, je časnikarjem potrdil namestnik vatikanskega tiskovnega predstavnika Ciro Benedettini. Do srečanja je prišlo po zaključku redne tedenske splošne avdience, libanonski politik pa je v Vatikan pripotoval dva meseca po papeževem obisku v njegovi domovini in le nekaj dni po obisku vatikanske delegacije pod vodstvom kardinala Roberta Sarahja v Bejrutu.

Saad Hariri je v letih 2005 in 2009 zmagal na volitvah kot član strankarske naveze 'Zveza 14. marca', vendar ponujenega položaja predsednika vlade kasneje ni več sprejel. Papež je Libanon obiskal med 14. in 16. septembrom letos.

Pred kratkim pa je Benedikt XVI. v Bejrut napotil predsednika Papeškega sveta Cor Unum, kardinala Roberta Sarahja, kot svojega posebnega odposlanca za Sirijo. Kardinal Sarah je med obiskom usklajeval katoliško človekoljubno pomoč sirskemu ljudstvu. Sestal se je tudi s sirskimi cerkvenimi voditelji. Njegov obisk je nadomestil načrtovano potovanje delegacije škofovske sinode v Sirijo sredi letošnjega oktobra, ki je bilo odpovedano zaradi trenutnega nezanesljivega položaja v tej deželi.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh