Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodnik v svet filozofije in metafizike

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 23. 12. 2020 / 12:35
Oznake: Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2020 / 13:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vodnik v svet filozofije in metafizike

Vodnik v svet filozofije in metafizike

Celjska Mohorjeva družba je izdala vodnik v svet filozofije in metafizike, priročnik za reševanje težav, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo ter priročnik za človeško vodenje ljudi.

Celjska Mohorjeva družba je izdala vodnik v svet filozofije in metafizike, priročnik za reševanje težav, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo ter priročnik za človeško vodenje ljudi.




Prijazen vodnik za prvi korak v svet filozofije in metafizike

Na videz drobna, a vsebinsko bogata knjiga Kje pa je tu Bog? je najboljši vodnik in prvi kažipot v svet filozofije in metafizike. Na vprašanja, zakaj nekaj je in ni raje nič, kaj je »bit« in kaj »dej«, odgovarja s potrpežljivo preprostostjo in logiko sveta, v katerem živi sleherni med nami.

Filozofije in metafizike se drži skoraj strašljiv sloves, saj naj bi se obe začenjali tam, kjer se razumevanje in obzorje povprečnega človeka končujeta. Ta knjiga pa bralcu na preprost in humoren način dokaže, da je lahko svet filozofije in metafizike vsakomur logičen in razumljiv, predvsem pa za vsakogar vabljiv in razburljiv.

Knjiga Kje pa je tu Bog? od bralca vsaj sprva ne zahteva preveč. Avtor André Léonard je namreč želel delo postaviti ob bok knjigam, kakršna je Fizika za telebane. Bralca želi v metafiziko brez velikih besed uvesti s preprostim jezikom, domačnim tonom in humornim pristopom.

Knjiga je za starejše najstnike in njihove starše, ki vrata v svet filozofije in metafizike šele odpirajo. Na enak način pa avtor še posebej toplo nagovarja vse tiste, ki so prepričani, da ta tema sploh ni zanje.


Priročnik za reševanje težav, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo

Knjiga Neznanec v ogledalu. Detektivski priročnik za reševanje težav, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo in sorodnimi motnjami je napisana v duhovitem ter nadvse zabavnem slogu in je kot dobro založena shramba praktičnih nasvetov za spopadanje z izzivi demence, od zmerne do napredovale stopnje.

Knjiga je prava enciklopedija koristnih, kulturno raznovrstnih strategij, primernih za splošno javnost, sorodnike oseb z demenco, strokovne delavce iz različnih okolij in področij zdravstvene nege, vključno z zaposlenimi v ustanovah za dolgotrajno oskrbo, dnevnih centrih za starejše in družinskimi oskrbovalci ter se kar sama ponuja kot učni priročnik za uporabo vedenjske metodologije na prijazen, spoštljiv način, ki lahko pomaga tudi v najbolj izzivov polnih situacijah ali ob izteku življenja.

Pristop temelji na metodi montessori za starejše in osebe z demenco. Pri kroničnih boleznih, ki sčasoma le še napredujejo, je najtežje ohranjati optimizem. Izkušnje kažejo, da se pri demenci ljudje osredotočajo prav na sposobnosti, ki jih bolezen jemlje.

Avtor Cameron J. Camp svoje bralce spodbuja k temu, da se ob zaprtih vratih ozrejo za odprtim oknom. Osebe z demenco namreč še dolgo skozi potek bolezni ohranjajo določene spretnosti in sposobnosti. Če jih znamo primerno izkoristiti, lahko bistveno izboljšamo kakovost življenja osebe z demenco in tudi vseh ljudi okrog nje.



Ponižnost kot temelj vodenja

Tradicionalno vodenje se že tisočletja opira na strog sistem hierarhije, ki med sodelavce vnaša nepotrebno razdaljo. Čeprav je v preteklosti tovrsten sistem deloval, se je v 21. stoletju pojavila potreba po drugačnem vodenju, ki ga avtorja knjige Ponižno vodenje. Moč odnosov, odprtosti in zaupanj Edgar H. Schein in Peter A. Schein, oče in sin, utemeljujeta kot ponižno vodenje.

Knjiga s številnimi primeri iz prakse in predlogi za vaje prinaša pomembna spoznanja vsem, ki bi želeli človeka postaviti pred sistem.

Ponižno vodenje predstavlja prelom z dolgo tradicijo vodenja s strogim sistemom hierarhije. Obenem koncept pomembno poudarja, da tudi druga skrajnost, ki jo predstavljajo povsem intimni odnosi, za večino situacij, kjer je potrebno vodenje, ni primerna.

Avtorja nas po svoji teoriji vodita s primeri, ki segajo od političnih (singapurska oblast) do službenih (različna uspešna ameriška podjetja), dotakneta pa se tudi naših vsakdanjih odnosov.

Knjiga je interaktivnega značaja, saj vsebuje različne vaje, ki nam pomagajo pri utrjevanju odnosov in naše voditeljske vloge. Ne glede na naravo vodenja, pa naj gre za službeno, politično, družinsko ali prostočasno, nas Ponižno vodenje seznanja s sodobnimi in modrimi načini delovanja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh