Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vojaki poromali na Brezje

Za vas piše:
J. P.
Objava: 24. 09. 2023 / 20:24
Oznake: Duhovnik, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2023 / 20:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vojaki poromali na Brezje
Ob zaključku maše so se vojakinje in vojaki skupaj s svojci slikali pred zunanjim oltarjem na trgu pred baziliko. FOTO: Marija.si

Vojaki poromali na Brezje

Prazniku apostola Mateja, ob katerem slovenska Cerkev obhaja tudi dan Vojaškega vikariata pri Slovenski vojski, je na današnjo Slomškovo nedeljo sledilo jubilejno, že 10. romanje vojakinj in vojakov (povečini peš iz Kranja) k Mariji Pomagaj na Brezje.

Vojaki so poromali na Brezje, povečini peš iz Kranja. FOTO: Marija.si

Dopoldansko mašo na trgu pred baziliko je – po slavnostnem dvigu slovenske zastave in himni – daroval letošnji srebrnomašnik, vojaški vikar Matej Jakopič, somaševali so njegov namestnik Milan Pregelj, vojaški kaplan Matjaž Muršič Klenar in rektor brezjanske bazilike p. dr. Robert Bahčič.

Mašo je daroval vojaški vikar Matej Jakopič. FOTO: Marija.si

»Če bi ljudje urejali stvari, ki so Božje, bi šele bilo vojn na svetu! Mi sodimo, kakor je bilo opisano v današnjem evangeliju, Bog pa ne. Nebesa, kamor smo namenjeni, niso d. o. o., nebesa so d. n. o. – družba z neomejeno odgovornostjo. Naj nas brezjanska Mati Božja podpira pri prizadevanjih za mir, da se skupaj v večnem miru najdemo pri njej,« je v pridigi poudaril vojaški vikar Matej Jakopič.

Dvig slovenske zastave in petje himne. FOTO: Marija.si

Ob zaključku maše so se vojaki, ki se jim je pred tem rektor bazilike p. Bahčič zahvalil za njihovo prizadevno delo, skupaj s svojci slikali pred zunanjim oltarjem na trgu pred baziliko, nato pa nadaljevali druženje na samostanskem vrtu, so zapisali na spletni strani Marija.si.

Kupi v trgovini

Cesar je vojsko odposlal
Zgodovina
21,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh