Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vojaški vikariat prejel bronasto medaljo Slovenske vojske

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 13. 11. 2020 / 17:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.11.2020 / 19:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vojaški vikariat prejel bronasto medaljo Slovenske vojske

Priznanje je prejel ob 20-letnici duhovne oskrbe slovenskih vojakov.
Minister za obrambo Matej Tonin je danes Vojaškemu vikariatu, ki v Slovenski vojski zagotavlja duhovno oskrbo, podelil bronasto medaljo Slovenske vojske, poroča STA. Prevzel jo je načelnik vikariata Matej Jakopič, so sporočili v izjavi za javnost.

Minister za obrambo Tonin je ob podelitvi medalje poudaril, kako pomembna je duhovna oskrba za učinkovito opravljanje vojaškega poslanstva, ter dodal, da so predstavniki in predstavnice Vojaškega vikariata s pripadniki in pripadnicami Slovenske vojske tako v dobrih kot v slabih trenutkih njihovega življenja.

Zaradi zahtevnosti dela je kot posebej pomembno izpostavil delovanje vikariata v mednarodnih operacijah in misijah. Pristavil je še, da je Vojaški vikariat »trdna, zanesljiva in zaupanja vredna opora vsem pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske ter njihovim družinskim članom, ne glede na njihovo vero ali svetovni nazor«.

Načelnik vikariata Matej Jakopič je ob tej priložnosti izpostavil, da je želja pripadnic in pripadnikov vikariata delovati s toplino do sočloveka.

Vojaški vikariat je bil kot enota Slovenske vojske ustanovljen 21. septembra 2000, ko je vlada podpisala sporazum s Slovensko škofovsko konferenco o religiozno-duhovni oskrbi vojakov Slovenske vojske katoliške veroizpovedi. Nato je bil 20. oktobra podpisan še sporazum z Evangeličansko cerkvijo o religiozno-duhovni oskrbi vojakov evangeličanske veroizpovedi.


FOTO: arhiv Vojaškega vikariata

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh