Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vpliv globalizacije na Cerkev in kulture

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 04. 2018 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2018 / 10:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vpliv globalizacije na Cerkev in kulture

Seminarja v Fatimi se udeležujejo evropski in afriški škofje.

Evropski in afriški škofje bodo od 12. do 15. aprila v Fatimi na seminarju v organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) in Simpozija škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja (SECAM) razmišljali o temi »Pomen globalizacije za Cerkev in kulture v Evropi ter Afriki«.



V želji po večjem pastoralnem sodelovanju med škofijami obeh celin je bilo v zadnjih desetih letih organiziranih več simpozijev in seminarjev, katerih namen je okrepiti občestvo in sodelovanje ter skupaj razmišljati o velikih izzivih, s katerimi se v današnjem času sooča Cerkev.

Uvodno predavanje na tokratnem seminarju bo imela prof. Livia Franco z Inštituta za politične študije Portugalske katoliške univerze. Sledila bodo tri srečanja, na katerih bodo govorili o vplivu globalizacije na mlade, na migracije ter na razumevanje človeka in človeške ekologije. Vsako izmed tematik bosta predstavila dva škofa, eden iz Evrope in eden iz Afrike.

Ob koncu srečanja bosta prav tako en evropski in en afriški škof orisala, kakšno naj bi bilo poslanstvo škofa pri soočanju z izzivi globalizacije. Škofje, zbrani v Fatimi, bodo na podlagi svojih pogovorov in sklepov pripravili tudi zaključno sporočilo.

Seminar na povabilo predsednika Portugalske škofovske konference, kardinala Manuela Clementa, lizbonskega patriarha, prirejajo v fatimskem svetišču. Zbrane bo pozdravil tudi tamkajšnji škof, srečanje pa bosta vodila kardinal Angelo Bagnasco, predsednik Sveta evropskih škofovskih konferenc, in msgr. Gabriele Mbilingi, predsednik Simpozija škofovskih konferenc Afrike in Madagaskarja.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh