Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrabček pripoveduje o papežu

Objava: 17. 04. 2009 / 08:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrabček pripoveduje o papežu

Na 82. rojstni dan papeža Benedikta XVI. je v Vatikanu izšla nova otroška slikanica z naslovom 'Maks in Benedikt', napisana v italijanskem in nemškem jeziku. Knjižica pripoveduje zgodbo o življenju papeža Benedikta XVI. skozi oči vrabčka Maksa, ki živi na Trgu sv. Petra.

Avtorica knjige, Jeanne Perego, je pred dvema letoma napisala tudi otroško slikanico z naslovom 'Jožef in deček', v kateri maček – papežev hišni ljubljenček – pripoveduje zgodbo o življenju Josepha Ratzingerja od njegovega otroštva do izvolitve za papeža.

Jeanne Perego je pisateljica in novinarka, ki domuje v Italiji in na Bavarskem. Njena najnovejša knjiga opisuje vrabčka, ki živi na Trgu sv.Petra v vatikanu, kjer obiskovalcem pripoveduje o življenju papeža Benedikta XVI.

Knjižica se začne s predstavitvijo glavnega junaka: 'Jaz sem Maks, osamljeni vrabček, ptica, ki rada prebivam v mrzlih krajih'.

Vrabček, ki je svoje ime dobil po kratici z vatikanske bazilike ('Pont. Max' – 'Pontifex Maximus', kar dobesedno pomeni 'največji graditelj mostov'), odgovarja na vprašanja radovednih obiskovalcev na Trgu sv. Petra in razlaga o življenju svetega očeta v službi Cerkve.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh