Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vranske rož'ce cvetijo vse leto

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 26. 05. 2022 / 09:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2022 / 09:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vranske rož'ce cvetijo vse leto
Cvetje, ki cveti celo leto. FOTO: Vranske rož’ce

Vranske rož'ce cvetijo vse leto

Na Vranskem pod okriljem Društva Univerza deluje sekcija Vranske rož’ce, njene članice izdelujejo cvetje iz krep papirja. Za izdelavo mojstrovin, ki na prvi pogled izgledajo kot prave cvetlice, je vložene veliko vztrajnosti, natančnosti in seveda ljubezni do tega, kar počneš.

Izdelava cvetja iz papirja sega v čase, ko še ni bilo cvetličarn. Na Vranskem so takšno cvetje vpletali tudi v velikonočne butare.

Gre za cvetje, ki cveti celo leto, še posebno pa pride do izraza v zimskih mesecih, saj imajo takrat ustvarjalke cvetja iz krep papirja več časa, da se posvetijo tovrstnemu umetniškemu udejstvovanju.


Kdo so Vranske rož'ce?

Sekcijo Vranskih rož’c dopolnjuje osem članic starejše generacije, ki jim je skupna ljubezen do ustvarjanja. Pri vseslovenski razstavi so začele sodelovati leta 2016. Sprva so bile pri razstavi samo v pomoč, nato pa so se na pobudo mentorice Martine povezale v sekcijo. Vsako sredo imajo tudi srečanje, na katerem ob druženju skupaj izdelujejo cvetje.


7. vseslovenska razstava 

V soboto in nedeljo, 28. in 29. maja, od 10. do 18. ure bo v športni dvorani Vransko potekala že 7. vseslovenska razstava rož iz krep papirja. Nazadnje so jo pripravili novembra leta 2019, nato je njeno izvedbo minuli dve leti preprečila epidemija covida-19. Na vseslovenski razstavi cvetja iz krep papirja bo letos sodelovalo 34 razstavljavcev iz vse Slovenije, vse od Primorske pa do Prekmurja. Osrednja tematika ni določena, tako da lahko vsak razstavlja, kar želi.

Kupi v trgovini

Pletena zapestnica z golobčkom
Zapestnice
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh