Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrhunski glasbeniki v Malečniku

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 20. 12. 2022 / 11:15
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2022 / 11:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vrhunski glasbeniki v Malečniku
Kvintet Parté. FOTO: arhiv župnije Malečnik

Vrhunski glasbeniki v Malečniku

Da se bliža najlepši praznik v letu, božič, je bilo v nedeljo, 18. 12. 2022, že čutiti v baročni cerkvi Sv. Petra v Malečniku pri Mariboru.

Tam so na božično-novoletnem koncertu nastopili vrhunski glasbeniki kvinteta Parté, sicer pa člani SNG Maribor: Petra Crnjac – sopran, Mojca Potrč – mezzosopran, Martin Sušnik – tenor, Sebastijan Čelofiga − bas/bariton in pianistka Živa Horvat.

Božično okrašena cerkev. FOTO: arhiv župnije Malečnik

V kvintet Parté so se leta 2018 združili glasbeniki, ki redno nastopajo v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, kjer sodelujejo z mednarodno uveljavljenimi dirigenti in režiserji ter nastopajo na slovenskih in tujih odrih. Umetniki poustvarjajo program na najvišji umetniški ravni, ki vključuje tako zgodnjo glasbo kot tudi glasbo sodobnega časa. Kot skupina redno nastopajo na različnih festivalih, hkrati pa nesebično podajajo svoje znanje mladim, vzhajajočim umetnikom.

FOTO: arhiv župnije Malečnik

V Malečniku so publiki, ki je cerkev napolnila do zadnjega kotička, predstavili izjemna dela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioachina Rossinija, Georga Friedericha Händla, pa tudi sodobnejših skladateljev kot so Jule Styne, Walter Kent in Frank Koesser. Zazvenele so najlepše melodije: Adeste fideles, O, holly night, pa tudi I'll be home for Christmas in Have yourself a merry little Christmas.

Nepozaben večer, prežet z občutki svetega. Naj mir, ki ga prinaša sporočilo božiča, doseže vse konce sveta, še posebej Ukrajino.


Nalaganje
Nazaj na vrh