Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TZS ocenila Malečnik za vzoren primer verskega turizma

Za vas piše:
J. P.
Objava: 15. 11. 2022 / 09:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2022 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
TZS ocenila Malečnik za vzoren primer verskega turizma
Nagrado je prevzel župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. FOTO: Župnija Malečnik

TZS ocenila Malečnik za vzoren primer verskega turizma

V okviru Dnevov slovenskega turizma, ki potekajo v soorganizaciji vseh večjih partnerskih inštitucij s področja turizma v Sloveniji, je Turistična zveza Slovenije na včerajšnjem zaključnem dogodku »Moja dežela – lepa in gostoljubna« v Veliki dvorani hotela Thermana Park Laško podelila priznanja istoimenskega natečaja.

Posebno priznanje v kategoriji »izletniške točke« je prejel tudi Malečnik kot vzoren primer verskega turizma. Strokovna komisija je poleti v Malečniku ocenjevala kulturne znamenitosti, ki jih kraj ponuja in so v lasti župnije: gotsko cerkev na Gorci z Glaserjevim križevim potom, baročno cerkev sv. Petra, katakombe, lani odprt Glaserjev salon z galerijo in župnijsko vinsko klet, so sporočili iz Župnije Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik.

Posebno priznanje v kategoriji »izletniške točke« je prejel tudi Malečnik kot vzoren primer verskega turizma. FOTO: Župnija Malečnik

Nagrado prevzel župnijski upravitelj Sebastijan Valentan

Nagrado je na iz rok predsednika Turistične zveze Slovenije Pavla Hevke in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana prevzel župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan, na slovesni podelitvi pa sta ga spremljala člana tajništva Župnijskega pastoralnega sveta, Valerija Bračko in Robert Stopajnik.

Vse večje število obiskovalcev

»To je veliko priznanje za vse, ki se trudimo ohranjati kulturno dediščino tega okolja ter hkrati vnašati nove vsebine z dodano vrednostjo. Da delamo prav in dobro, nenazadnje kaže tudi vedno večje število obiskovalcev pri nas,« so še sporočili iz tajništva Župnije Malečnik.

Nalaganje
Nazaj na vrh