Zapri
Iskanje

Predsednik Pahor sprejel župljane Malečnika

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 07. 06. 2022 / 06:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2022 / 07:02
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Predsednik Pahor sprejel župljane Malečnika

Predsednik Pahor sprejel župljane Malečnika
Predsednik Borut Pahor s skupino iz Župnije Sv. Peter pri Mariboru (Malečnik). FOTO: Nebojša Tejić/STA
Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, je v ponedeljek, 6. junija 2022, v Predsedniški palači sprejel skupino iz Župnije Sv. Peter pri Mariboru (Malečnik).

Predsednik je bil lani, ob 215. obletnici rojstva Marka Glaserja, duhovnika, pesnika, pisatelja, prevajalca in narodnega buditelja, ki je skoraj pol stoletja deloval v Malečniku, častni pokrovitelj nad otvoritvijo Glaserjevega salona z galerijo umetniških del v malečniškem župnišču.

Predsednik Borut Pahor in župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. FOTO: Nebojša Tejić/STA

 Predsednika je v imenu župnije pozdravil župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan in se mu zahvalil za častno pokroviteljstvo. Z njim je dogodek dobil nacionalno noto in prepoznavnost.  

V letu dni od otvoritve se je v Glaserjevem salonu z galerijo zvrstilo že lepo število koncertov, pogovornih večerov, delavnic in razstav. Letos je v Malečniku potekal 1. Glaserjev festival, ki je trajal 5 dni, po besedah Valentana pa bo Marko Glaser tudi po predsednikovi zaslugi vedno bolj postajal osebnost, ki bo ljudi vabila k spravi, dialogu in spoštovanju različno mislečih. 

V kulturnem programu je z violino nastopil akademski glasbenik, rojak iz Malečnika, Klemen Bračko. FOTO: Nebojša Tejić/STA

 V kulturnem programu je z violino nastopil akademski glasbenik, rojak iz Malečnika, Klemen Bračko, ki je zaigral variacijo pesmi Lipa zelenela je in požel veliki aplavz ter občudovanje protokola. Nato se je predsednik vpisal v knjigo častnih gostov Glaserjevega salona z galerijo. 

Po uradnem delu je sledil ogled Predsedniške palače, vključno s predsednikovo pisarno. Udeleženci sprejema so predsedniku v znak hvaležnosti izročili darilo - košari lokalnih dobrot. 

Darilo udeležencev sprejema za predsednika, košari lokalnih dobrot. FOTO: Valerija Bračko

Skupino iz Malečnika je v palači Vrhovnega sodišča Republike Slovenije včeraj sprejel tudi sodnik Jan Zobec. Spregovoril je o slovenskem sodstvu nekoč in danes ter z obiskovalci delil nekaj osebnih izkušenj.  

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh