Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrnjena fotografija zaradi zakona o splavu

Objava: 10. 04. 2010 / 06:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vrnjena fotografija zaradi zakona o splavu

Neka Španka je kralju vrnila fotografijo s kraljevim avtogramom, ker je podpisal novi španski zakon o splavu

Neka španska stevardesa je nedavno kralju Juanu Carlosu vrnila fotografijo z avtogramom, potem ko je kralj podpisal novi španski zakon o splavu. V pismu, ki ga je poslala ob fotografiji, je Maria Belen Lopez pojasnila, da ‘z globoko žalostjo in razočaranjem’ vrača fotografijo ‘vladarja, za katerega je bila prepričana, da je katoličan’, vendar se za nekoga, ki podpira novi španski zakon o splavu, ‘ne bo našlo prostora v njenem domu’.

Belen Lopezova je kot stevardesa stregla španskemu kraljevemu paru na njunem prvem letu v Rim. Danes, pravi, čuti moralno dolžnost, da vrne fotografijo, ki jo je hranila s ponosom in z ljubeznijo in je v njenem domu vedno stala na častnem mestu. O kraljevini je vedno razmišljala kot o ‘pomembnem viru uravnoteženosti in sprave’ za Španijo.

O kraljevem podpisu zakona Belen Lopezova meni, da je popolnoma nepotreben. Res je, da španska ustava zahteva njegov podpis na vsakem dokumentu, ki ga sprejmejo poslanci, vendar se je kralj v ne tako davni preteklosti že izognil ustavnim predpisom, in Belen Lopezova ne vidi razloga, zakaj tega ni mogel storiti ‘ob tem morilskem zakonu, ki žali čustva in dostojanstvo tolikih Špancev’.

Spomnila je, da novi zakon o splavu pozablja na ženske, spodbija avtoriteto staršev nosečih mladoletnic, moške odrešuje kakršne koli odgovornosti in ‘eno polovico Špancev ščuva proti drugi polovici’. Več kot 60.000 ljudi je podpisalo peticijo z zahtevo, naj kralj zakona ne podpiše, vendar je španski monarh v začetku marca to storil. Zakon bo v veljavo stopil julija.

Na fotografiji: španski kralj Juan Carlos

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh