Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrtnarjenje med epidemijo postalo najbolj priljubljen način sproščanja

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 09. 03. 2022 / 04:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2022 / 15:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vrtnarjenje med epidemijo postalo najbolj priljubljen način sproščanja
Slovenska vrtnarska aplikacija. FOTO: Posadi.si

Vrtnarjenje med epidemijo postalo najbolj priljubljen način sproščanja

Zaprtje javnega življenja med epidemijo marca 2022 je povzročilo pravo eksplozijo vrtnarjenja, ki je postalo eno od najbolj priljubljenih prostočasnih dejavnosti.

Novopečeni vrtnarji informacije in orodja za načrtovanje uspešne vrtnarske sezone iščejo tudi s pomočjo priljubljene vrtnarske aplikacije Posadi.si, ki je leta 2021 zabeležila več kot 50-odstotno rast števila uporabnikov v primerjavi z letom prej. Pred novo vrtnarsko sezono razvijalci obljubljajo še pregleden seznam opravil za vsak mesec.

Digitalni pomočnik za vrtnarske navdušence

Med prostočasnimi dejavnostmi se je vrtnarjenje po priljubljenosti znašlo na drugem mestu, takoj za gledanjem televizije, prehitelo je celo kuhanje, branje in rekreacijo. To potrjujejo tudi razvijalci vodilne slovenske vrtnarske aplikacije Posadi.si. Gre za mobilno in spletno aplikacijo, ki ljubiteljskim vrtnarjem pomaga pri vrtnih opravilih s hitrim dostopom do informacij, opomniki z opravili, enostavnim planerjem vrta, setvenim koledarjem in številnimi nasveti.

Uporaba aplikacije na vrtu. FOTO: Posadi.si

Priljubljena tudi drugje

Izjemno priljubljena je tudi na italijanskem trgu, kjer jo je najti pod imenom Tomappo. Doslej jo je preneslo prek sto tisoč uporabnikov, njihove ocene pa pritrjujejo, da aplikacija postaja nepogrešljiv digitalni vrtnarski pomočnik.

»Običajno pri orodjih za vrtnarjenje sicer ne pomislimo na digitalna orodja, a vemo, koliko informacij je potrebnih za nego vrta ter kako hitro pozabimo na kakšno opravilo. Zato lahko tudi z mobilno aplikacijo pripomoremo, da je potrebnega manj načrtovanja in lahko uporabniki preživijo več časa na vrtu,« pravijo razvijalci aplikacije.

Ekipa, ki je razvila aplikacijo. FOTO: Posadi.si

Za razmah vrtnarjenja obstaja več razlogov

Ob začetku pandemije je negotova dobava hrane v trgovinah mnoge spodbudila k razmišljanju o lastni pridelavi zelenjave in sadja. Obdelava vrta predstavlja blago do zmerno rekreacijo na svežem zraku, kjer lahko skozi ograjo tudi poklepetamo s sosedom in poskrbimo za varno druženje. Vrtnarili so lahko tudi ljudje v izolaciji in karanteni, pri opravilih pa je lahko sodelovala vsa družina. Predvsem pa sta ob izdatnem povečanju ur sedenja za računalnikom brskanje po zemlji in nega rastlin postala koristna fizična sprostitev za zmanjšanje stresa.

Mobilna aplikacija Posadi.si. FOTO: Posadi.si

Kar četrtina hobi vrtnarjev začela vrtnariti med epidemijo

Epidemija je povzročila rekordne prodajne rezultate proizvajalcem semen, porast so zabeležili tudi prodajalci vrtnarske opreme in pripomočkov. Novopečenim vrtnarjem pa svojevrsten izziv predstavlja pridobivanje vseh potrebnih informacij za uspešno vrtnarjenje. Razvijalci mobilne in spletne aplikacije Posadi.si so na enem mestu združili koristne informacije številnih virov, setveni koledar, orodje za načrtovanje vrta, platformo za izmenjavo semen in številne druge pripomočke, ki so v pomoč začetnim in izkušenim vrtnarjem. V podjetju se veselijo toliko novih vrtnarjev in dodajajo: »Naš glavni cilj je vrtnarjem olajšati načrtovanje vrta in iskanje informacij, da lahko dosežejo razveseljive in okusne rezultate že prvo leto vrtnarjenja.«


Kupi v trgovini

Vrtnarimo z dušo
Dom in vrt
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh