Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Vsak človek si globoko v sebi želi biti srečen'

Objava: 29. 08. 2011 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Vsak človek si globoko v sebi želi biti srečen'

Benedikt XVI. je pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja dejal, da svojega življenja ne smemo usmerjati zgolj v uspeh in blaginjo, pač pa naj se ravnamo po Božjem načrtu in volji.

Papež Benedikt XVI. je vernike posvaril, naj svojega življenja ne usmerjajo zgolj v uspeh v družbi ter v materialno in ekonomsko blaginjo, pač pa naj se ravnajo po Božjem načrtu in volji. Kdor namreč ne misli na to, 'kar je Božje, ampak kar je človeško', in ne sprejme Božjega načrta ljubezni, Bogu skorajda preprečuje, da bi izpolnil svoje razumno hotenje, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na dvorišču apostolske palače v Castelgandolfu, kjer se je zbralo okoli dva tisoč petsto romarjev.

Kot je pojasnil Benedikt XVI., kristjan hodi za Gospodom takrat, ko z ljubeznijo sprejme svoj križ, ki pa je v očeh sveta poraz in 'izguba življenja' (Mt 16,25-26). Vendar kristjani tega križa ne nosimo sami, pač pa skupaj z Jezusom in tako delimo z njim isto pot podaritve.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je sveti oče po molitvi in blagoslovu posebej pozdravil msgr. Marcella Semerara, škofa škofije Albano, v kateri se nahaja Castelgandolfo, ob njegovi štirideseti obletnici mašniškega posvečenja. Prav tako je pozdravil pred kratkim imenovanega apostolskega nuncija na Kubi, msgr. Bruna Musaroja, za njim škofa Petropolisa v Braziliji, Filippa Santora in sedemnajst drugih duhovnikov, nato pa v različnih jezikih še romarje, ki so včeraj prišli v Castelgandolfo.

Benedikt XVI. je ob zaključku izročil svojo in molitev vernikov Devici Mariji, pa tudi sv. Avguštinu, čigar god smo včeraj obhajali, z namenom, da bi lahko vsak od nas znal hoditi za Gospodom po poti križa ter se pustil preoblikovati Božji milosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh