Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsak dan bi morali obiskovati Jezusovo šolo«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 05. 2017 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Vsak dan bi morali obiskovati Jezusovo šolo«

Med včerajšnjo opoldansko molitvijo poziv k miru v Afriki in spodbuda Cerkvi na Kitajskem.

Papež Frančišek je v včerajšnjem nagovoru med opoldansko molitvijo Raduj se, Kraljica nebeška pozval k miru v Srednjeafriški republiki. »Naj orožje molči, naj zmagata dobra volja in pripravljenost za dialog, ki lahko deželi prineseta mir in razvoj«, je sveti oče spodbudil vernike, zbrane na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Izrekel je ostro kritiko reševanja sporov z orožjem, saj to prinese »veliko mrtvih in pregnanih« in vedno ogroža mirovni proces. Sveti oče je zagotovil, da bo molil za vse prebivalce Srednjeafriške republike, prav posebej pa za žrtve oboroženega spora.

Srednjeafriška republika sodi med najrevnejše države na svetu. Od leta 2013 tam divja državljanska vojna, v kateri se spopadajo milice krščanske večine in muslimanske manjšine. Izvedenci nenehno poudarjajo, da gre pri sporu predvsem za oblast in naravne vire; verski motivi pri tem igrajo podrejeno vlogo. Po podatkih Združenih narodov je na begu skoraj 900.000 ljudi, okoli 2,2 milijona jih je odvisnih od človekoljubne pomoči.

Papež Frančišek je v včerajšnjem nagovoru svoj pogled usmeril tudi proti Kitajski in prosil za priprošnjo Device Marije, »da bi nam pomagala spoznati Božjo voljo glede konkretne poti za Cerkev na Kitajskem«. 24. maja v katoliški Cerkvi obhajamo svetovni molitveni dan za kitajsko Cerkev.

V kratkem nagovoru med tradicionalno opoldansko molitvijo je sveti oče sicer poudaril, kako se mora kristjan vsak dan znova »učiti umetnosti ljubezni«. To je potrebno, če želimo svojo ljubezen do bratov in sester očistiti omejitev in greha, je pojasnil. Ljubezen nikoli ne sme biti »pristranska in sebična, sterilna in nezvesta«. »Vsak dan bi se morali učiti umetnosti ljubezni, ali me slišite? Vsak dan bi morali potrpežljivo obiskovati Jezusovo šolo«, je Frančišek pozval zbrane romarje.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh