Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsak kristjan je misijonar«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 07. 2013 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vsak kristjan je misijonar«

»Vsak kristjan je misijonar«

Po papeževih besedah 'Jezus ne želi delovati sam'; molitev angelovega češčenja prihodnjo nedeljo v Castel Gandolfu.

Naloga oznanjevanja evangelija po besedah papeža Frančiška ni namenjena zgolj duhovnikom in redovnikom ali redovnicam, pač pa slehernemu posameznemu kristjanu. »Jezus ne želi delovati sam. Prišel je na svet, da bi ljudem bratsko prinesel Božjo ljubezen«, je Frančišek v nagovoru ob včerajšnji molitvi angelovega češčenja dejal več deset tisoč romarjem, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Ob tem je opozoril, da cilj tega ni druženje ali skupno preživljanje časa, pač pa oznanjevanje Božjega kraljestva, kar je nujno potrebno tudi danes.

Sveti oče je v svojem nagovoru poudaril misijonarsko nalogo Cerkve in spomnil na Lukov evangelij, po katerem Jezus razpošlje dvainsedemdesetere, da bi njegovo sporočilo ponesli po vsej deželi. Ti učenci predstavljajo vse vernike, ki v imenu Cerkve razširjajo Jezusovo sporočilo, bodisi kot učitelji, katehisti ali pa verni laiki v skrbi za bolne in tiste na robu družbe.Po predstavitvi svoje prve okrožnice minuli petek je papež Frančišek zbranim vernikom svetoval, da je novi dokument lahko smerokaz 'za vse, ki danes želijo priti do temeljev krščanske vere, jih poglobiti in se soočiti s težavami današnjega sveta'. Besedilo, ki ga je papež prevzel od svojega predhodnika Benedikta XVI. in mu dodal zaključne besede, naj bi bilo v pomoč ljudem, ki iščejo Boga in smisel svojega življenja.

V naslednjih tednih v Vatikanu zaradi letnega premora na programu ni sredinih splošnih avdienc. Tudi naslednje molitve angelovega češčenja papež ne bo vodil v Rimu, saj ga naslednjo nedeljo, 14. julija, pričakujejo v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu. Sveti oče bo tam opoldansko molitev vodil z balkona tamkajšnje papeške palače.

Vir: Kathpress / RV

Foto: news.va


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh