Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vsaka evropska župnija naj sprejme begunsko družino!«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 07. 09. 2015 / 07:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Vsaka evropska župnija naj sprejme begunsko družino!«

»Vsaka evropska župnija naj sprejme begunsko družino!«

Papež: dve družini bosta sprejeli tudi obe vatikanski župnijski občestvi.

Papež Frančišek je ob navalu beguncev v Evropo pozval vse evropske župnije, verske skupnosti, samostane in svetišča, naj medse sprejmejo begunsko družino. To bi bilo konkretno dejanje solidarnosti in krščanske ljubezni do bližnjega v bližajočem se svetem letu usmiljenja, je papež dejal v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. S svojim pozivom se obrača na vse župnije in ustanove v Evropi, začenši z rimsko škofijo, je pojasnil Frančišek v navzočnosti več kot 10.000 zbranih romarjev in turistov. Tudi obe vatikanski župnijski občestvi bosta v prihodnjih dneh sprejeli dve begunski družini, je poudaril sveti oče.

Evangelij v luči begunske tragedije od nas zahteva, da na tisoče ljudem, ki bežijo pred smrtjo, vojno in lakoto, izkažemo ljubezen do bližnjega. »Pozivam vse brate škofe po Evropi, da v svojih škofijah podprejo moj poziv in vernike spomnijo, da je usmiljenje le drugo ime za ljubezen«, je dejal papež.

Sicer pa je sveti oče med pozdravi najprej v španščini spregovoril o razmerah med Venezuelo in Kolumbijo. Spomnil je na tamkajšnje škofe, ki so se v teh dneh zbrali na srečanju, da bi preučili kritični položaj med obema državama, ki ga je povzročila gospodarska kriza, zaostrilo pa zaprtje meje s strani vlade v Caracasu.

Papež ni pozabil omeniti sobotne beatifikacije Fidelie Oller, Jožefe Monrabal in Facunde Margenat, treh redovnic inštituta sester sv. Jožefa iz Girone, ubitih zaradi zvestobe Kristusu in Cerkvi. »Kljub grožnjam in ustrahovanju so te žene pogumno ostale na svojem mestu in pomagale bolnim, pri tem pa zaupale v Boga«, je dejal in dodal, naj »njihovo junaško pričevanje, vse do prelitja krvi, da moč in upanje vsem, ki so danes preganjani zaradi krščanske vere«.

Frančišek je med drugim še spomnil na enajste Afriške igre, ki so se pred dvema dnevoma začele v Brazzavillu v Kongu. »Upam, da bo to veliko športno praznovanje prispevalo k miru, bratstvu in razvoju vseh afriških držav«, je dejal sveti oče.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh