Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse dobro ob rojstnem dnevu, papež Frančišek! [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 12. 2021 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.12.2021 / 12:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vse dobro ob rojstnem dnevu, papež Frančišek! [VIDEO]
Papež svoj rojstni dan najraje obhaja z otroki ali pa s pomoči potrebnimi. FOTO: Vatican Media

Vse dobro ob rojstnem dnevu, papež Frančišek! [VIDEO]

Papež Frančišek danes praznuje 85. rojstni dan.

V Vatikanu tudi letos ne prirejajo večje zabave, saj epidemiološke razmere še vedno ne dopuščajo množičnih druženj. Papežu to verjetno povsem ustreza, saj nikoli ni bil ljubitelj bučnih osebnih praznovanj.

Papež Frančišek nikoli ni bil ljubitelj bučnih osebnih praznovanj.

Tudi tokrat iz Vatikana ni bilo nobenih uradnih napovedi glede praznovanja Frančiškovega jubileja, današnji dan pa bo verjetno minil podobno kot v prejšnjih letih. Ker sveti oče velja za skromnega človeka, najraje praznuje tako, da na svoj praznik pogosti pomoči potrebne. Papež sam vedno znova poudarja, da bi morali ljudje bolj obeleževati datum svojega krsta in ne rojstnega dne. Večino rojstnih dni je papež doslej preživel delovno in tudi danes gotovo ne bo nič drugače.

Današnji slavljenec. FOTO: Vatican Media

Doslej praznovanje z brezdomci in otroki

Sveti oče je doslej svoj osebni praznik obhajal tako, da je ob tej priložnosti pogostil rimske brezdomce in skupino bolnih otrok iz revnejših družin. Za 80. rojstni dan je priredil slovesni zajtrk za brezdomce, po zajtrku pa je s kardinali daroval sveto mašo. Frančišek rad praznuje v manjšem krogu ljudi in za svoj praznik rad obdaruje druge, recimo brezdomce z dobrim obrokom ali otroke z okusno torto.

Tudi za rojstni dan si, tako kot sicer, najbolj želi, da bi ljudje molili zanj in njegovo službo.

Video voščilo otrok z obrobja Rima papežu za rojstni dan

Ob današnjem rojstnem dnevu je papežu Frančišku v video sporočilu voščila tudi skupina otrok z obrobja Rima, za katero skrbita dve civilni združenji. S pomočjo apostolske elemozinerije in televizije Telepace so posneli kratek film, v katerem svetemu očetu voščijo za 85. rojstni dan in izrazijo željo, da bi se lahko z njim igrali, ga videli in objeli ter mu izročili svoja darila.


Nalaganje
Nazaj na vrh