Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo na 80. rojstni dan maševal s kardinali

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 12. 2016 / 07:39
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo na 80. rojstni dan maševal s kardinali

Papež bo na 80. rojstni dan maševal s kardinali

V Vatikanu sprejemajo voščila ob Frančiškovem osebnem jubileju.

Papež Frančišek bo svoj 80. rojstni dan v soboto zjutraj obhajal s slovesnim bogoslužjem. Z vsemi kardinali, ki so nastanjeni v Rimu, bo daroval sveto mašo v Pavlinski kapeli v Apostolski palači. Sicer bo praznična sobota za papeža »običajen delovni dan« s številnimi srečanji, kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.



Frančišek naj bi v soboto sprejel malteško predsednico Marie Louise Coleiro Preca in prefekta Kongregacije za škofe, kardinala Marca Ouelleta. Srečal se bo bo s švicarskim škofom Vitusom Huonderjem iz Chura in v avdienco sprejel kibucu podobno skupnost Nomadelfia iz Izraela.

V skupnosti Nomadelfia, ki je nastanjena zunaj mesta Grosseto v Toskani, skupaj živi okoli 300 oseb v družinam podobnim skupinah. Ravnajo se po načelu »bratstva« in nimajo zasebne lastnine.

V Vatikanu pa so poskrbeli za vse vernike, ki bi želeli svetemu očetu voščiti tudi osebno. Posebej za Frančiškov 80. rojstni dan so pripravili elektronske naslove, na katerih bodo sprejemali rojstnodnevne želje v sedmih različnih jezikih, med drugim tudi v latinščini (Papafranciscus80@vatican.va). Poleg tega bodo voščila zbirali tudi na družbenem omrežju Twitter, z oznako #Pontifex80, kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Radio Vatikan pa ponuja možnost, da Frančišek prejme tudi voščila v obliki fotografij, video in avdio posnetkov: tovrstno »pošto« bodo sprejemali na naslovu facebook.rv.tedesco@gmail.com. Pri radiu so napovedali, da bodo nekaj izbranih voščil objavili v etru in na njihovi Facebook strani.

Papež Frančišek se je kot Jorge Mario Bergoglio rodil 17. decembra 1936 v Buenos Airesu. 13. marca 2013 so ga kardinali v konklavu izvolili za naslednika Benedikta XVI. (2005-2013).

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (J.Po.) / splet

Nalaganje
Nazaj na vrh