Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse najboljše, sveti oče!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 12. 2013 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vse najboljše, sveti oče!

Vse najboljše, sveti oče!

Papež Frančišek danes obhaja 77. rojstni dan.

Papež Frančišek danes obhaja 77. rojstni dan. Med številnimi načrti ob današnjem prazniku je na programu med drugim obisk delegacije igralcev in menedžerjev nogometnega kluba San Lorenzo de Almagro iz Buenos Airesa, ki velja za najljubši športni klub svetega očeta in katerega častni član je tudi sam. Obiskovalci bodo papežu izročili nedavno osvojeni pokal nogometne lige.




Praznovanje papeževega rojstnega dne se je sicer pričelo že minuli konec tedna, ko je Frančišek v avdienco sprejel male bolnike vatikanskega dispanzerja sv. Marte in njihove starše. Otroci so svetemu očetu zapeli znano rojstnodnevno pesem, ob sklepu avdience pa so slavljenca presenetili še s torto. Verniki so papežu poslali tudi velikansko voščilnico s podobo Marije, ki razvezuje vozlje – to poimenovanje Marije je papežu Frančišku menda še posebej ljubo.

Vodja španskega programa pri Radiu Vatikan, zadolžen za področje Latinske Amerike, jezuit p. Hugo Guillermo Ortiz, je v Argentini bival v župniji s Jorgejem Mariem Bergogliem, ki je kasneje postal papež Frančišek. P. Bergoglio je bil tedaj, med leti 1980 in 1986, rektor jezuitskega semenišča. P. Ortiz pojasnjuje, da je bilo največje veselje današnjega papeža vedno osrečevati druge, še posebej otroke. »Imeli smo posebno nalogo«, je dejal p. Ortiz, »naj vedno skrbimo za to, da bodo otroci srečni.« Po njegovih besedah je bila to prednostna pastoralna naloga p. Bergoglia.


Vir: Radio Vaticana
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh