Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstop v poletje v Domu sv. Katarine

Za vas piše:
Petra Hubad Gabršček
Objava: 28. 06. 2022 / 11:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2022 / 12:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vstop v poletje v Domu sv. Katarine
Likovno društvo Mengeš. FOTO: arhiv Doma sv. Katarine

Vstop v poletje v Domu sv. Katarine

V Domu sv. Katarine v Mengšu so v poznih pomladnih dneh priredili vrsto lepih dogodkov, ki so stanovalcem pričarali nasmehe na obraz, saj so končno lahko zadihali v običajno življenje.

Januarja je Dom sv. Katarine praznoval 10-letnico obstoja; takrat so se stanovalci lahko pridružili zahvalni maši, večji dogodek v obliki piknika pa je bil načrtovan v pomladno-poletnem času. Tako smo 25. maja priredili piknik za vse stanovalce in zaposlene; pridružile pa so se tudi ustanoviteljice Doma sv. Katarine, sestre usmiljenke.

FOTO: arhiv Doma sv. Katarine

Nam, zaposlenim v domu, kot tudi našim stanovalcem, je ta res pomemben dogodek s svojim prepevanjem polepšala Petra Maček Zarnik. Njeno petje je sovpadalo z lepoto našega cvetočega parka ter nasmehov na obrazih stanovalcih. Angelček varuh moj, Ti dvigneš me, Daleč daleč je za naju pomlad, Čebelar, Tam kjer murke cveto in še mnoge druge so orosile oči mnogim poslušalcem.

Torta na koncu kosila pa je samo še dodatno »posladkala« dan.

V mesecu juniju smo z Likovnim društvom Mengeš preživeli sobotno dopoldne. Naši stanovalci so se lahko preizkusili v slikanju cvetja, mentorice, članice društva, pa so jih spodbujale in usmerjale. Namen te delavnice je bil tudi končni rezultat, ki pa še sledi v obliki skupne razstave. Nestrpno jo pričakujemo.

Srečomobil. FOTO: arhiv Doma sv. Katarine

Da naši stanovalci radi preizkusijo tudi srečo, jim je omogočila Loterija Slovenije s svojim Srečomobilom. Vsi stanovalci so se lahko preizkusili v izboru srečk, prav noben pa ni odšel praznih rok. Imeli so zanimivo dopoldne.

Seveda pa to še ni bil konec. S svojim petjem nas je razveselil Ženski pevski zbor Staneta Habeta. Stanovalcem se ni mudilo na kosilo, tako da so dobili »repete« pesmi. Lepo, ubrano prepevanje in krasno vreme sta omogočila, da so se vsi stanovalci Doma udeležili tudi tega dogodka.

Ženski pevski zbor Stane Habe. FOTO: arhiv Doma sv. Katarine

Nedeljsko mašo pa je popestril Mladinski pevski zbor iz Mengša. Njihov član, ki je tudi skorajda naš zaposleni (študent), dobro ve, kaj imajo naši stanovalci radi, zato jim je skupaj s prijatelji to omogočil. Če se pa kateri od stanovalcev ni mogel udeležiti maše, je neposredni prenos slovesnosti lahko poslušal prek zvočnika.

Zagotovo se veselimo poletnih dni, ker bodo tudi ti zanimivi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh