Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vstopili smo v teden družine [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 03. 2023 / 00:05
Oznake: Odnosi, Starši, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2023 / 10:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vstopili smo v teden družine [VIDEO]
Ilustrativna fotografija družine. FOTO: Tatjana Splichal

Vstopili smo v teden družine [VIDEO]

Katoliška cerkev v Sloveniji med praznikom sv. Jožefa (19. marca) in Gospodovim oznanjenjem (25. marca) tradicionalno obhaja teden družine. Geslo letošnjega tedna je »Mir se začne v družini«.

Program Tedna družine so ga zasnovali v Uradu za družino pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK).

Za začetek nagovor nadškofa Zoreta in pogovorni večer

Po sobotni večerni maši so bili župljani (zlasti možje in očetje) povabljeni, da prisluhnejo videonagovoru, v katerem je ob začetku Tedna družine vse pozdravil nadškof Stanislav Zore, nato pa še pogovoru z Alešem Čerinom


Družinski križev pot v naravi

Na 4. postno nedeljo, 19. marca, so po župnijah organizirali družinski križev pot v naravi, ki so ga pripravile družine same ali pa so vzele katerega od predlaganih na portalu Katoliške cerkve ali Pridi.com. »Za križev pot ni nujno, da so locirane posamezne postaje. Zadostuje križ, ki se nosi na čelu sprevoda. Križev pot ima lahko prvo in zadnjo postajo tudi v cerkvi ali pa je cilj na neki vzpetini.«

Med tednom srečanje družin prek spleta

Od ponedeljka, 20. marca, do petka, 24. marca, bo vsak večer (ob 19.45) 20-minutno srečanje družin prek spletne platforme ZOOM. Vsak večer bo družine pozdravil škof iz druge škofije. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Zadnji dan pričevanje Helene Rozman

V soboto, 25. marca, na dan Gospodovega razglašenja, bodo predvajali videoposnetek, v katerem bo škof Anton Jamnik posebej pozdravil vse Slovence, ki živijo v tujini. Sledilu mu bo pričevanje Helene Rozman. Zatem se bodo žene in matere pogovarjale na določeno temo.

Nalaganje
Nazaj na vrh