Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Weber pred nedeljskimi volitvami podprl NSi

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 19. 04. 2022 / 19:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 19:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Weber pred nedeljskimi volitvami podprl NSi
Lojze Peterle, Manfred Weber in predsednik NSi Matej Tonin danes v Ljubljani. FOTO: Twitter

Weber pred nedeljskimi volitvami podprl NSi

Vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke (EPP) Manfred Weber je pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami izrazil podporo NSi, ki je ob SDS del Evropske ljudske stranke.

Prvi mož EPP Manfred Weber je dejal, da NSi lahko prispeva k stabilnosti, predvsem na infrastrukturnem in digitalnem področju. Predsednik NSi Matej Tonin se je Webru zahvalil za podporo in dodal, da je Nova Slovenija del velike politične družine Evropske ljudske stranke, ki podpira vsa prizadevanja NSi za izboljšanje položaja vseh prebivalcev Slovenije.

Ponosen na ekipo NSi

Vodja poslanske skupine EPP Manfred Weber je v svojem nagovoru dejal, stranki NSi želi dober rezultat, saj so v zadnjih dveh letih v vladi dosegli odlične rezultate. Pri tem je izpostavil resorje in področja, ki jih vodijo ministri iz vrst NSi: infrastruktura, socialno varstvo, digitalizacija in obramba. »Ljudem ste pokazali, kaj pomeni biti preudaren in odgovoren partner v vladi. Čestitam! Poleg preteklih dosežkov je ključno tudi vaše sporočilo za prihodnost. Z vami ljudje pridobijo predvidljivost in lahko računajo, da boste izpolnili, kar obljubljate. To je v današnjem svetu zelo pomembno.«

Delovanje stranke temelji na krščanskih in demokratičnih vrednotah

Predsednik NSi Matej Tonin je ob Webrovem obisku povedal, da je ena izmed vidnejših razlik ta, da je Nova Slovenija naredila tranzicijo in jo sedaj vodi mlada zagnana ekipa, ki je energična in motivirana ter pripravljena na spremembe. »Razlikujemo se tudi v komunikaciji. Ta je dostojna in ni žaljiva. Tretja razlika pa je, da svoje delovanje utemeljujemo na krščansko demokratskih vrednotah, na katerih je zrasla tudi zahodnoevropska civilizacija,« je dejal Tonin.

Manfred Weber je bil že leta 2004 izvoljen za evropskega poslanca. FOTO: Boštjan Podlogar

Weber: »Gradimo mostove med različnimi pogledi«

Vodja poslanske skupine EPP je na današnji novinarski konferenci izpostavil, da krščanski demokrati povezujejo, presegajo delitve in gradijo mostove med različnimi pogledi v družbi. »Ljudi je treba spomniti tudi na to, da se v Sloveniji na volitve odpravljate v zgodovinskih časih. Spet gre za Evropo, na katero smo že kar nekoliko pozabili. Gre za to, da se zavzamemo za svoje vrednote, za svobodo in demokracijo,« je zaključil Weber in izrazil prepričanje, da bo nedelja lep dan za Slovenijo in Evropo.

Nalaganje
Nazaj na vrh