Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Westminstrski nadškof angleške izgrede označuje kot 'pretresljive'

Objava: 10. 08. 2011 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Westminstrski nadškof angleške izgrede označuje kot 'pretresljive'

Med najbolj prizadetimi mesti so London, Birmingham, Liverpool, Nottingham in Bristol.

Nasilne izgrede, ki so se razširili po Veliki Britaniji, je ostro obsodil tudi nadškof v londonskem Westminstru. Kot je v izjavi za medije povedal nadškof Vincent Nichols, so bili prizori ponedeljkovega večera v Londonu in drugod po Angliji naravnost pretresljivi. Kriminalno nasilje in kraje, ki so jim bili priče nič hudega sluteči meščani, je po besedah nadškofa potrebno ostro obsoditi. Izgredniki niso pokazali nikakršnega čuta za splošno dobrobit družbe, pač pa so dokazali, kako preprosto je v trenutku zavreči temeljna načela spoštovanja in poštenosti.

Nadškof Nichols je svojo izjavo podal v trenutku, ko so na Otoku v številnih mestih odpravljali posledice nočnih nasilnih in roparskih pohodov ter zažigov. Med najbolj prizadetimi mesti so London, Birmingham, Liverpool, Nottingham in Bristol. Sinoči je več kot šestnajst tisoč pripadnikov policijskih enot patruljiralo na londonskih ulicah v pričakovanju novih težav.

Kot je zagotovil britanski predsednik vlade, David Cameron, ki je zaradi nasilnih izgredov v domovini prekinil svoj dopust v Italiji in se vrnil v britansko prestolnico, bo vlada storila vse, kar je potrebno, da bo v Veliki Britaniji ponovno vzpostavljen red in da bodo angleške ulice znova varen prostor za vse, ki spoštuje temeljne zakone. Z letnega dopusta so predčasno odpoklicali tudi člane parlamenta.

Po besedah nadškofa Nicholsa bodo v luči nedavnega nasilja potrebna skupna prizadevanja, da bi ti dogodki v družbi vendarle na dan pritegnili najboljše, kar se skriva v ljudeh, ne pa vsega najslabšega. Nadškof je prepričan, da bodo otoški katoličani pri tem odigrali pomembno vlogo s svojimi jasnimi življenjskimi načeli, tako kot posamezniki kot celotna skupnost, z izkazanim poštenjem, sočutjem in molitvijo.

Westminstrski nadškof je svojo izjavo zaključil s prošnjo nebeškemu Očetu, da bi vsem skupaj zagotovil pogum in vztrajnost za oblikovanje lastnih življenj z dostojanstvom, samospoštovanjem in skrbjo za splošno dobrobit skupnosti. Vsem prizadetim v nasilnih izgredih na Britanskem otoku pa nadškof namenja svoje molitve, tako žrtvam požigov in ropov, kot tudi staršem mladostnikov, ki so v izgredih sodelovali.

Fotografija: CNA

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh