Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

WHO kljub naraščanju koronaokužb odsvetuje zapiranje šol

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 29. 10. 2021 / 14:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2021 / 14:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
WHO kljub naraščanju koronaokužb odsvetuje zapiranje šol
Sedež Svetovne zdravstvene organizacije v Ženevi FOTO: Wikipedia

WHO kljub naraščanju koronaokužb odsvetuje zapiranje šol

Območni urad Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo je v današnji izjavi kljub naraščanju števila okužb z novim koronavirusom odsvetoval vnovično zapiranje šol.

Kot so sporočili po navedbah STA, bi morala biti prekinitev izobraževanja otrok zadnja možnost, saj je lansko obsežno zaprtje šol naredilo več škode kot koristi, predvsem za duševno zdravje in socialno vključenost otrok. Po besedah Hansa Klugeja, območnega direktorja WHO za Evropo, letos ne smemo ponoviti istih napak.

Lansko obsežno zaprtje šol je naredilo več škode kot koristi. (Hans Kluge, območni direktor WHO za Evropo)

Namesto zapiranja izobraževalnih ustanov v letošnjem šolskem letu WHO priporoča širok nabor ukrepov za zajezitev širjenja virusa, kot so osebna razdalja, pogosto umivanje rok, nošenje mask, pogosto testiranje in ustrezno prezračevanje v učilnicah.

Za zmanjšanje vpliva koronavirusne bolezni v naslednjih mesecih je temeljnega pomena, da odločitve tako vlad kot javnosti temeljijo na podatkih in dokazih. Kot je pojasnil Kluge, mora »znanost prevladati nad politiko, dolgoročni interesi otrok pa morajo ostati prednostna naloga - predvsem zdaj, ko številne države opažajo porast okužb«. Po njegovih besedah »imamo učinkovitejša orodja kot je zapiranje šol«.

Po podatkih WHO se je število novih primerov okužb v Evropi v zadnjem tednu povečalo za 18 odstotkov.

V zadnjem tednu je več kot polovica od 53 držav na evropskem območju WHO poročala o opaznem povečanju okužb z virusom sars-cov-2 v vseh starostnih skupinah. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se je število novih primerov okužb v Evropi povečalo za 18 odstotkov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh