Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Williamsonova prošnja za odpuščanje

Objava: 26. 02. 2009 / 19:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Williamsonova prošnja za odpuščanje

Saga, v kateri igra glavno vlogo lefebvrovski škof Richard Williamson, se nadaljuje iz dneva v dan, pa vendar se zdi, da se kljub vedno novim epizodam le bliža koncu. Britanski škof, ki je bil zaradi zanikanja holokavsta v minulem mesecu deležen ostrih kritik z najrazličnejših strani, je namreč v pismu Vatikanu Boga prosil za odpuščanje za vse tiste, ki jih je prizadel z zanikanjem holokavsta, so današnje poročanje katoliške tiskovne agencije povzele svetovne tiskovne agencije, za njimi pa tudi STA.

"Vse, ki so se zaradi mojih besed odkrito razjezili, pred Bogom prosim odpuščanja," je v pismu zapisal Williamson. Šlo je za "mnenje enega nezgodovinarja", ki se je oprl na spoznanja izpred 20 let, je Williamsonove besede povzela katoliška tiskovna agencija.

Kako bo ta izjava vplivala na razpoloženje v cerkvenih krogih, bo v veliki meri znano že v začetku prihodnjega tedna, ko se bodo v Hamburgu na pomladanskem zasedanju zbrali člani Nemške škofovske konference. “Primer Williamson” je najmočneje odmeval prav v nemškem govornem področju, kar je zaradi zgodovinske obremenjenosti z nacizmom tudi popolnoma razumljivo, zato bo razpravni ton nemških škofov dober lakmusov papir za to, kako in s kakšnimi posledicami bo zgodba o “zatajevalcu holokavsta”, ki nad seboj nima več ekskomukacijske kazni zaradi nedovoljenega škofovskega posvečenja pred 21 leti, izzvenela v vesoljni Cerkvi.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh