Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

XI. konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije

Za vas piše:
prof. dr. Marjeta Zorc
Objava: 16. 10. 2021 / 11:22
Oznake: Družba, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2021 / 11:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
XI. konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije
Konferenca slovenskih zdravnikov je pomemben člen v mozaiku številnih konferenc različnih strok zadnjih 30 let FOTO: Svetovni slovenski kongres

XI. konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije

Svetovni Slovenski Kongres nadaljuje svoje posebno poslanstvo – združevanje Slovencev iz domovine in tujine.

Konferenca slovenskih zdravnikov je pomemben člen v mozaiku številnih konferenc različnih strok zadnjih 30 let.

Vsa ta srečanja predstavljajo pomemben prenos znanja in idej iz tujine v domovino in obratno. Pomembne so prijateljske in sorodstvene povezave, ki se nadaljujejo prek generacij Slovencev in se učinkovito prenašajo mlajšim rodovom.

Srečanja slovenskih zdravnikov z vsega sveta predstavljajo pomemben prenos znanja in idej iz tujine v domovino in obratno.

Medicinska konferenca je posebno poslanstvo, ki daje navdih in zagon za učinkovito zdravljenje bolnikov, ki potrebujejo našo pomoč. Dragoceno znanje, ki ga prenašamo prek kolegov domov, je posebnega pomena, saj nam pomaga uresničevati naše delo.

Pogovor med udeleženci FOTO: Svetovni slovenski kongres

Današnji trenutek časa ni enostavno obdobje, je obdobje v katerem se je svet znašel v primežu strahotne epidemije z virusom SARS CoV-2, ki se nadaljuje do današnjih dni.

Letošnja konferenca je seveda posebna, saj smo združeni v različnih predelih sveta, tudi prek elektronskih medijev, ker so bila potovanja onemogočena.

Virus ugodja mora zamenjati odgovornost, saj bomo le tako s skupnimi močmi premagali bolezen družbe. (škof Anton Jamnik)

V današnjem zahtevnem obdobju za medicino v svetu in Sloveniji smo se posvetili etiki današnjega časa, ki še vedno predstavlja temeljni princip medicinske znanosti. »Virus ugodja mora zamenjati odgovornost, saj bomo le tako s skupnimi močmi premagali bolezen družbe«, kot je v svojem izjemnem predavanju dejal akad. prof. dr. Anton Jamnik.

Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik FOTO: Svetovni slovenski kongres

Vseh so se dotaknile njegove besede in napotki za delo v prihajajočih letih.

Svetovalec predsednika države, prof. dr. Ernest Petrič, je v izjemnem predavanju nanizal pomembna etična vprašanja medicine in prava v našem in bodočem svetu.

Naj Slovenija resnično postane dežela, kjer je življenje vredno življenja.

Prof. dr Jadranka Buturevič Ponikvar in prof. dr. Marko Noč sta izjemno predstavila etiko današnjega časa, predvsem v luči epidemije s SARS CoV – 2.

Vse misli sta uspešno povezovala predsednica organizacijskega odbora konference, akad. prof. dr. Metka Zorc, in predsednik Združenja kardiologov Slovenije, prof. dr. Zlatko Fras, ki sta oblikovala zaključke konference z namenom, da se vse pozitivne misli in energija prenesejo v Slovenski prostor in da končno začnemo skupno spreminjati Slovenijo, da bo resnično postala dežela, kjer je življenje vredno življenja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh