Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Benediktom XVI. v Sveto deželo

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 16. 04. 2009 / 07:28
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z Benediktom XVI. v Sveto deželo

Papež Benedikt XVI. bo 8. maja odpotoval v Sveto deželo, kjer bo obiskal Aman, Jeruzalem, Betlehem in Nazaret. Zgodovinski obisk se bo začel 46 dni po papeževi vrnitvi z njegovega prvega apostolskega potovanja v Afriko, kjer je sveti oče obiskal Kamerun in Angolo, in bo 12. papeževo apostolsko potovanje izven Italije. V štirih mestih, ki jih bo obiskal, bo papež Benedikt XVI. predvidoma imel 29 govorov, nekaj pozdravnih nagovorov in homilij na 36 različnih mestih.

Srečal se bo z majhno čredo, ki že več kot dva tisoč let sredi številnih težav pričuje za vero v Jezusa Kristusa, pa tudi z brati Judi, predstavniki muslimanskih skupnosti, ki živijo na tem območju, ter z jordanskimi, izraelskimi in palestinskimi oblastmi. Osrednji namen tega pomembnega potovanja je prispevati k mirnemu sobivanju med kristjani, muslimani in Judi, ki živijo na območju Svete dežele. Benedikt XVI. bo kot papež Sveto deželo obiskal prvič, pred izvolitvijo za Petrovega naslednika pa se je tam mudil že trikrat, leta 1964, leta 1992 in leta 1994. Te kraje sta pred njim obiskala že papež Pavel VI. leta 1964 in papež Janez Pavel II. leta 2000.

'Z Benediktom XVI. v Sveto deželo' pa se imenuje pobuda, ki jo pripravlja L'Opera Romana Pellegrinagi, organizacija, ki se v okviru rimskega vikariata posveča pripravi romanj. Tokrat vernike vabijo, da se pridružijo svetemu očetu, ki bo na obisku v Sveti deželi od 7. do 15. maja, in skupaj z njim prosijo za dar miru, so sporočili v izjavi za javnost.

Papež Benedikt XVI. je 8. marca pred nedeljsko opoldansko molitvijo dejal, da se pripravlja na apostolsko potovanje v Sveto deželo z namenom, da bo med obiskom svetih krajev Kristusovega zemeljskega življenja Gospoda prosil za dragoceni dar edinosti in miru na srednjem Bližnjem vzhodu in za vse človeštvo. Krščansko romanje, piše v izjavi za javnost, je vedno tudi obisk neke skupnosti. Dovolj je pomisliti na svetega Pavla, ki je obiskoval Cerkve v Aziji in se vračal v Jeruzalem. Tokratno romanje je otipljivo znamenje solidarnosti do krščanskih bratov v Sveti deželi in do vseh ljudi dobre volje.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh