Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dr. Tadej Jakopič ni več tiskovni predstavnik SŠK

Za vas pišejo:
Blaž Čermelj, Mojca Purger
Objava: 02. 09. 2022 / 11:34
Oznake: Cerkev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2022 / 13:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dr. Tadej Jakopič ni več tiskovni predstavnik SŠK
Dr. Tadej Jakopič. FOTO: Tatjana Splichal

Dr. Tadej Jakopič ni več tiskovni predstavnik SŠK

Z mesta tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference se je s 1. septembrom poslovil dr. Tadej Jakopič. Njegov naslednik še ni znan.

Svoj mandat je dr. Tadej Jakopič sklenil natančno dve leti od svojega imenovanja leta 2020. Bil je prvi laik, ki je opravljal to funkcijo. Kot je dejal ob svojem imenovanju, je to dojemal kot veliko zaupanje. Takrat je na tem mestu zamenjal dr. Davida Kranerja. 

Tadej Jakopič je doktor teologije. Od leta 2005 do leta 2009 je bil zaposlen na Teološki fakulteti UL kot koordinator za podiplomski študij ter je bil zadolžen za prenovo študijskih programov po bolonjskih smernicah. Med letoma 2016 in 2019 je deloval kot asistent na Teološki fakulteti za predmet ekleziologija ter predaval zgodovino cerkve na Katehetsko pastoralni šoli. Že 33 let je organist v župniji Ljubljana – Trnovo, 20 let pa je bil tudi organist pri sv. Trojici v Ljubljani. Vodi romarske skupine in je od leta 1995 član Suverenega malteškega reda. Leta 2019 je postal predsednik samostojne Slovenske asociacije suverenega malteškega reda.

V preteklih dveh letih je tako spremljal vse najpomembnejše dogodke, ki so se v zadnjih dveh letih zgodili v slovenski Cerkvi. Med drugim tudi obdobje sinode, ki se je v Sloveniji z objavo končnega poročila zaključila prav pred dobrim tednom dni.

Novinarji Družine smo z dr. Jakopičem dobro sodelovali in smo mu hvaležni za njegovo delo.

Nalaganje
Nazaj na vrh