Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za aktivno življenje tudi v starosti

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 23. 09. 2014 / 08:50
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za aktivno življenje tudi v starosti

Letošnji, že 14. festival za tretje življenjsko obdobje bo v Cankarjevem domu od ponedeljka, 29. septembra, do srede, 1. oktobra, ki je mednarodni dan starejših.

Letošnji, že 14., festival za tretje življenjsko obdobje bo v Cankarjevem domu od ponedeljka, 29. septembra, do srede, 1. oktobra, ki je mednarodni dan starejših. Organizatorji (Zveza društev upokojencev Slovenije, Proevent, Inštitut Hevreka! in Zveza za tehnično kulturo Slovenije) pa vabijo prostovoljce, ki bi želeli postati del tega izjemnega dogodka. Morate pa biti komunikativni, odprti in poznati morate vsebino festivala. Sodelujete lahko vse tri dni ali manj, kolikor vam pač dopušča čas. Obiskovalcem bi predstavili festivalsko dogajanje in se z njimi družili, saj je bistvo festivala prav sodelovanje, druženje in medsebjna pomoč.


Foto: Alenka Žnidar. Fotografija je ilustrativna.
Lanskega festivala se je udeležilo več kot 15.000 obiskovalcev. Zanje so pripravili različne izobraževalne dogodkov, ustvarjalne delavnice in sejem. Tudi letos obljubljajo, da bo veselo in zanimivo. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je po zapisih na spletni strani edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Namenjen je predvsem druženju in spoznavanju, aktivnosti tudi v starosti, s čimer se izboljša življenje starejših, in solidarnosti med generacijami. »Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam,« so zapisali.

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh