Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za cepljene potnike iz Evropske zveze in ZDA vstop v Anglijo od danes brez karantene

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 02. 08. 2021 / 08:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2021 / 08:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za cepljene potnike iz Evropske zveze in ZDA vstop v Anglijo od danes brez karantene
Število okužb z novim koronavirusom na Otoku po uradnih podatkih upada FOTO: Tatjana Splichal

Za cepljene potnike iz Evropske zveze in ZDA vstop v Anglijo od danes brez karantene

Potniki iz Evropske zveze in ZDA ter nekaterih drugih držav, ki so prejeli vse potrebne odmerke cepiv proti koronavirusni bolezni, smejo od danes naprej v Anglijo vstopati brez obvezne karantene.

Čeprav število okužb z novim koronavirusom na Otoku po uradnih podatkih upada, poroča STA, pa mnogi opozarjajo na nevarnost vnovičnega naraščanja zaradi širjenja različice delta. Z današnjim dnem lahko torej polno cepljeni potniki iz Evropske zveze in ZDA v Anglijo vstopijo brez obvezne samoizolacije. Doslej je zanje ob prihodu veljala desetdnevna samoizolacija. 

Nova pravila veljajo tudi za potnike iz Norveške, Islandije, Švice, Lichtensteina, Monaka, Andore in Vatikana. Kljub odpravi karantene bo še naprej treba predložiti negativen test na koronavirus pred vstopom v državo in nadaljnjega najkasneje drugi dan po prihodu.

Izjema velja za potnike iz Francije, zaradi visoke navzočnosti različice beta v državi.

Izjema pa, kot poroča STA, še vedno velja za Francijo. Vlada premierja Borisa Johnsona se je namreč odločila, da bo obdržala ukrep karantene za potnike iz Francije, in sicer zaradi visoke navzočnosti različice beta v državi. O morebitnih spremembah bodo odločali konec tedna.

Nova pravila glede vstopa so uradno v veljavi za Anglijo, območne oblasti v Walesu, na Škotskem in Severnem Irskem pa so sporočile, da bodo tej odločitvi sledile.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh