Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Za ekumensko prihodnost drugega vatikanskega cerkvenega zbora"

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 03. 2012 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Za ekumensko prihodnost drugega vatikanskega cerkvenega zbora"

Eden izmed redkih še dejavnih koncilskih očetov, škof Luigi Bettazzi, je na simpoziju v Benetkah poudaril ‘sodobnost’ koncila.

Eden izmed redkih še dejavnih koncilskih očetov, upokojeni škof iz Ivree v Piemontu, Luigi Bettazzi, je bil včeraj v Benetkah osrednji govornik na simpoziju na temo "Za ekumensko prihodnost drugega vatikanskega cerkvenega zbora". Simpozij je priredil Inštitut za ekumenske študije sv. Bernarda v Benetkah, ki sodi pod okrilje papeške univerze Antoniane.

Danes devetinosmdesetletni Bettazzi je bil 10. avgusta 1963 imenovan za naslovnega škofa v Thagaste (domačem mestu svetega Avguština, danes Souq-Ahras v Alžiriji) in za pomožnega škofa v Bologni. V Bologni je sodil v krog najožjih sodelavcev kardinala Giacoma Lercare, ki je bil eden izmed štirih moderatorjev koncila ena osrednjih osebnosti drugega vatikanskega cerkvenega zbora. Med leti 1966 in 1999 je bil Bettazzi škof v Ivrei, med leti 1975 in 1985 pa tudi predsednik mednarodnega katoliškega mirovnega gibanja "Pax Christi", s katerim je še danes tesno povezan.

Bettazzi je v Benetkah predstavil svoje predavanje z naslovom ‘Bil sem zraven’ (Io c'ero) o svojih spominih kot udeleženca in sodelavca v času drugega vatikanskega cerkvenega zbora. Ob zaključku predavanja se je upokojeni škof in koncilski oče vključil tudi v razpravo o ‘sodobnosti’ koncila, ki se je je med drugim udeležil nekdanji tajnik Papeškega sveta za duhovno oskrbo preseljencev, nadškof Agostino Marchetto.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh