Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za soboto napovedana hladna fronta

Za vas piše:
K. Z.
Objava: 28. 07. 2022 / 08:51
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2022 / 10:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za soboto napovedana hladna fronta
V petek predvidena lokalna neurja s točo. FOTO: Unsplash

Za soboto napovedana hladna fronta

V torek in sredo nismo bili deležni obilnejšega dežja. V noči na soboto pa nas bo vendarle obšla hladna fronta. Današnji izračuni Arsa kažejo, da bodo nevihte ponovno začele nastajati v petek popoldne.

V petek se bo lahko razvilo tudi kakšno lokalno neurje s točo. V noči na soboto nas bo preplavil hladnejši zrak, ko se bodo nevihte s krajevnimi nalivi od zahoda razširile nad večji del države. Popoldne bo možna le še kakšna kratkotrajna ploha.

Hladna fronta le za osvežitev  

Dežja v večjem delu Slovenije ne bo veliko, saj ga bo le lokalno padlo 20 litrov na kvadratni meter. Dež bo namočil površinski sloj tal. Padavine na vodotoke in podtalnico ne bodo imele večjega vpliva. V prihodnjem tednu nas bo ponovno zajel nov vročinski val, ki bo sušo še okrepil.

Vremenska napoved 

Danes bo večinoma sončno, predvsem na severu občasno tudi zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 26 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno, popoldne in zvečer bodo v notranjosti nastajale posamezne krajevne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 30 do 34, na severozahodu okoli 28 stopinj Celzija. Na Primorskem je še vedno razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji, so zapisali na spletni strani Agencije za okolje. 

Najvišje dnevne temperature bodo presegle 30 stopinj Celzija. FOTO: Arso

Do sobote zjutraj bodo padavine in nevihte zajele večji del Slovenije in sredi dneva povsod ponehale. Tekom dneva se bo razjasnilo, zapihal bo tudi severni veter. V nedeljo je napovedano sončno vreme.

Nalaganje
Nazaj na vrh