Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vročina ne bo pojenjala, v soboto do 40 stopinj Celzija

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 20. 07. 2022 / 10:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2022 / 11:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vročina ne bo pojenjala, v soboto do 40 stopinj Celzija
Ob napovedanih visokih temperaturah se pojavljajo različna opozorila. FOTO: Pixabay

Vročina ne bo pojenjala, v soboto do 40 stopinj Celzija

V naslednjih dneh se bodo po napovedih vremenoslovcev temperature še stopnjevale. Živo srebro bo v določenih delih države preseglo 35 stopinj Celzija. Najbolj vroča bo sobota, ko se bo temperatura ponekod približala 40 stopinjam Celzija.

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja v občinah Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Omenjena območja je v zadnjih dneh prizadelo že več požarov, ogenj pa se lahko ob izjemni vročini, suhem vremenu in vetru znova razplamti. Na dveh požariščih na Goriškem Krasu je tako ponoči ostala požarna straža. Drugod po državi je medtem razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Po vsej državi prepovedano požiganje in odmetavanja gorečih predmetov 

Povsod po državi je prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove ter izven pozidanih površin izvajati aktivnosti ter uporabljati predmete in naprave, ki lahko povzročijo požar. Prepovedani so tudi ognjemeti. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta nad spoštovanjem razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor.

Danes meteorologi napovedujejo jasno vreme. Po napovedih Agencije za okolje bodo najvišje dnevne temperature od 31 do 36 stopinj Celzija. 

V četrtek se nam obeta sončno vreme. Proti večeru bo na severozahodu možna vročinska nevihta. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 31 do 37 stopinj Celzija, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje.

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. V petek in soboto se nam zaradi velike vročine na severu države obetajo posamezne vročinske nevihte. Po sobotnem vrhuncu naj bi temperature v nedeljo padle pod 35 stopinj Celzija. 


Nalaganje
Nazaj na vrh