Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Za srce Afrike 2010'

Objava: 20. 08. 2010 / 06:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Za srce Afrike 2010'

Slovenska Karitas v drugi polovici avgusta začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo 'Za srce Afrike', ki je namenjena razvojni pomoči v Afriki.

Slovenska Karitas v drugi polovici avgusta začenja z vsakoletno dobrodelno akcijo 'Za srce Afrike', ki je namenjena razvojni pomoči v Afriki, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

S pomočjo zbranih darov posameznikov, podjetij in z SMS sporočili so pri Slovenski Karitas v lanskoletni akciji ob pomoči slovenskih misijonarjev v Ruzu v Burundiju novo porodnišnico opremili s petdesetimi bolniškimi posteljami, celotno medicinsko opremo in napravami ter s sončnimi celicami. Urejene so bile tudi sanitarije in vodovodna napeljava s cisternami za vodo. Opremljanje in elektrifikacijo porodnišnice je sofinanciralo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. V Rwisabiju so podprli preureditev laboratorija, sanitarij, razširitev čakalnice in obnovo 1.485 m2 dotrajane strehe na starem delu zdravstvenega centra. V Mbirizi v Burundiju je bila letos dograjena in opremljena šola, ki bo v mesecu septembru sprejela več kot 300 učencev.

V prihodnjem letu želijo podpreti obnovo starega dela in izgradnjo dodatnih prostorov zdravstvenega centra za bolnike, otroke in odrasle, v Ruzu v Burundiju, kjer oskrbujejo že 60.000 prebivalcev. Nadaljevala se bo podpora mobilni ambulanti za pomoč obolelim za AIDS-om v Malaviju. V Zambiji bo že tretje leto v Copperbeltu po srednjih šolah potekalo osveščanje mladih pred okužbo s HIV in AIDS pod naslovom 'Jaz in moj jutri'. Del pomoči iz Slovenije pa bo letos doseglo tudi dvesto otrok v šoli v kraju Ampitafa na Madagaskarju.

Kot je zapisal generalni tajnik Slovenske Karitas, g. Imre Jerebic, lahko darovalci svoj dar prispevajo z SMS sporočilom Afrika na 1919 ali na Slovensko Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 LJ, TRR:02140-0015556761, sklic: 00 2143 namen: Za srce Afrike.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh