Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za vas živim

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 20. 04. 2015 / 10:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za vas živim

Muzikal Za vas živim, ki govori o življenju sv. Janeza Boska, je v nedeljo, 19. aprila, v Majcnov dom pritegnil množico poslušalcev.

Muzikal Za vas živim govori o življenju sv. Janeza Boska. Krstna uprizoritev je v nedeljo, 19. aprila, v Majcnov dom pritegnila množico poslušalcev.

Dobro znane zgodbe iz svetnikovega življenja – začenši s krstom, odraščanjem brez očeta z mamo vdovo in dvema bratoma, njegove znamenite sanje o tem, da ne bo zmagoval s pestmi, ampak bo srca mladih osvojil z dobroto, odločitev za duhovniški poklic, srečanje s prvimi fanti, osnovanje družine salezijancev in hčera Marija Pomočnice – so oživele na odru v prepletu dramske uprizoritve (besedilo je napisal Filip Veber) z izvirnimi pesmimi avtorja Blaža Podobnika. Skladba »Zdaj za vas živim« je v hipu osvojila občinstvo, podobno tudi »Daj mi duše, drugo vzemi«. Skladnost in dinamiko je uprizoritvi nadela režiserka Brigita Lukman, ki je še zlasti dobro ujela razigran duh oratorija in zapis don Boskove oporoke. Zalet mladega svetnika je razposajeno uprizoril Tomaž Šolar, njegovo zrelejšo podobo pa je izvrstno očetovsko upodobil salezijanec Peter Pučnik. Igralsko-pevska zasedba muzikala šteje šestnajst nastopajočih, podobno število prostovoljcev je skrbelo za izvedbo v zakulisju, za zvočno podobo pa je poskrbel bend Prave barve v sodelovanju z vokalisti.

Premierno uprizoritev sta v Želimljem ob navdušenem ploskanju pozdravila inšpektorica HMP s. Damjana Tramte in inšpektor salezijancev Janez Potočnik, ki sta se nastopajočim zahvalila za njihovo žrtev in trud ob skorajšnji 200-letnici rojstva priljubljenega vzgojitelja mladih (ta bo 16. avgusta). Muzikal bodo maja ponovili v Šentjerneju, Mariboru, Vuzenici in na Bledu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh