Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Začasno premirje v Gazi ne zadostuje«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 11. 2012 / 07:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Začasno premirje v Gazi ne zadostuje«

Frančiškani v Jeruzalemu so prepričani, da je brez dialoga med sprtimi stranmi povsem mogoče ponovno stopnjevanje nasilja.

Cerkveni predstavniki v Sveti deželi so pozdravili začasno premirje na območju Gaze, obenem pa izrazili zahtevo po načelni rešitvi bližnjevzhodnega konflikta. »Začasno premirje je pomembno, toda potrebno je upoštevati tudi vzroke za celotno dogajanje«, je v pogovoru za Radio Vatikan poudaril p. Ibrahim Faltas s frančiškanske kustodije v Jeruzalemu. Bližnjevzhodni problem so mednarodne diplomacije vse predolgo zanemarjale, je prepričan frančiškan, ki prihaja iz Egipta.

Obema vladama je potrebno priskočiti na pomoč, da bosta skupaj sedli za pogajalsko mizo, je poudaril p. Faltas. Izraelci in Palestinci bi morali skupaj v dialogu iskati rešitev svojega spora, kar bi na tem območju omogočilo življenje v miru, varnosti in dostojanstvu. P. Faltas je leta 2002 nase opozoril kot posrednik med izraelskim obleganjem bazilike Jezusovega rojstva v Betlehemu, ki so jo tedaj zasedli Palestinci.

»V vseh teh letih pravzaprav ni bilo storjenega nič, ni bilo dialoga, ni bilo pogajanj za rešitev bližnjevzhodnega vprašanja«, je p. Faltas pojasnil za Radio Vatikan. Človek dobi vtis, 'kot da so vsi pozabili na to deželo'. Če pa ni dialoga in srečanj med sprtimi stranmi, pogosto ponovno pride do nasilja, do številnih smrtnih žrtev, med katerimi so tudi otroci. Celotna mednarodna skupnost bi si morala bolj prizadevati za rešitev bližnjevzhodnega konflikta, je prepričan p. Faltas.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh