Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začelo se je podnebno romanje: 1.400 kilometrov do Glasgowa

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 08. 2021 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2021 / 07:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začelo se je podnebno romanje: 1.400 kilometrov do Glasgowa
1.450 kilometrov dolga pot bo romarje vodila prek Poljske, Nemčije, Nizozemske in Anglije do Glasgowa na Škotskem FOTO: Ana Nuša Svoljšak/arhiv Družine (Fotografija je ilustrativna.)

Začelo se je podnebno romanje: 1.400 kilometrov do Glasgowa

S slovesnim bogoslužjem v svetišču na Zieloni gori se je minuli konec tedna na Poljskem začelo 5. ekumensko romanje za podnebno pravičnost.

1.450 kilometrov dolga pot bo romarje vodila prek Poljske, Nemčije, Nizozemske in Anglije do Glasgowa na Škotskem, kjer se 31. oktobra letos začenja podnebna konferenca. Romarji so se na pot odpravili v soboto, in sicer z blagoslovom Poljske škofovske konference, Evangeličanske cerkve na Poljskem ter škofa Evangeličanske cerkve v Berlinu in Brandenburgu, Christiana Stäbleina. 30 stalnih romarjev s Poljske in Nemčije namerava v Glasgow prispeti v 77 dneh.

Okoljski škof Evangeličanske cerkve na Poljskem, Waldemar Pytel, in okoljski škof Katoliške cerkve na Poljskem, Tadeusz Litynski, sta v skupnem pismu papežu Frančišku pojasnila, da bi morala podnebna konferenca v Glasgowu pomeniti odločilen korak za ohranitev stvarstva.

30 stalnih romarjev s Poljske in Nemčije namerava v Glasgow prispeti v 77 dneh.

Prireditelji poudarjajo, da tudi po koncu epidemije koronavirusne bolezni vrnitev v povsem brezskrbno življenje ne bo mogoča. Kajti ta »normalnost« je zaznamovana s pretirano uporabo naravnih virov, dramatičnim, četudi tihim množičnim izumiranjem rastlin in živali ter z drastično podnebno krizo.

5. ekumensko romanje za podnebno pravičnost prirejajo deželne Evangeličanske cerkve, katoliške škofije in cerkvene človekoljubne organizacije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh