Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se pestro misijonsko dogajanje na Rakovniku v Ljubljani

Za vas piše:
P. G.
Objava: 16. 05. 2024 / 12:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2024 / 12:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začenja se pestro misijonsko dogajanje na Rakovniku v Ljubljani
Na dogodke so župljani vabili tudi z uličnim misijonom. FOTO: FB Župnija Ljubljana Rakovnik

Začenja se pestro misijonsko dogajanje na Rakovniku v Ljubljani

Ob 100. obletnici posvetitve cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani bo osrednje praznovanje trajalo kar deset dni, od 16. do 25. maja.

Dogodki za vsakogar

Ob okrogli obletnici posvetitve cerkve, ki zdaj prenovljena sije v novi podobi, se župljani zavedajo, da Cerkev zares lepo naredijo ljudje, ki se tam srečujejo. Zato so se odločili pripraviti župnijski misijon. Organizatorji misijona in praznovanja tako v teh dneh vabijo na raznolike dogodke. Vstop na vse dogodke je prost, dobrodošel pa je prav vsak.

»Skupaj na poti«

Geslo misijona je »Skupaj na poti«. Vabi, »da pri Bogu zajamemo novih moči, se napolnimo in drug ob drugem hodimo po poti vere. Vsakdanjik nam ponuja mnogo priložnosti, da živimo iz vere in pričujemo o Božjem delovanju v našem življenju,« razmišljajo organizatorji.

Logotip misijona. FOTO: rakovnik.si

Od svete maše do gledališke predstave

Dogajanje bo v četrtek otvorila večerna sveta maša, ki ji bo sledil bogat koncert pod krošnjami, v petek pa se bo glasbeni utrip nadaljeval z družabno-plesnim večerom za pare. Soboto bosta zaznamovala športni turnir in orientacijski tek, večerna dogodka pa bosta namenjena mladim in ženskam, ki se bodo družile z Agato Hren, s. Petro Mohorko in Tino Martinec Selan.

Po nedeljski sveti maši bo čas za druženje vseh, ki jih združujejo spomini na Rakovnik, zvečer pa mladi pripravljajo gledališko predstavo o misijonarju Andreju Majcnu.

Prihajajo zanimivi gostje

Nov teden se bo začel s ponedeljkovim pogovornim popoldnevom o vzgoji z Benjaminom in Mojco Tomažič z Inštituta Integrum. Torkov dopoldan s prof. dr. Jožetom Ramovšem bo posebej namenjen starejšim, popoldne pa sledi literarni dogodek z mladinskima pisateljema Cvetko Sokolov in Petrom Svetino, zvečer pa pogovor med glasbenikom Robertom Pešutom – Magnificom in salezijancem Klemnom Balažičem.

Preberite tudi: Je Magnifico primeren gost za pogovorni večer na misijonu?

V sredo zvečer sledi dogodek za »vse, ki jim čas uhaja med prsti. Gostje bodo poslovnež Miha Blažič, psihoterapevtka Jerneja Hribar Bukovič in ilustratorka Nataša Rupena z osebno izkušnjo izgorelosti. Četrtkov večer je rezerviran za moške, ki bodo o uspehu govorili z Božidarjem Prevcem, očetom družine skakalcev Petra, Domna, Ceneta in Nike, petkov popoldan pa bo namenjen mladim družinam.

Obeta se slovesen sklep

V petek, na praznik Marije Pomočnice, v župniji pripravljajo molitveni večer pred Najsvetejšim, ob glasbi in osebnih zgodbah o moči vere v trenutkih preizkušnje. Sledi celonočno bdenje. Sklepna misijonska slovesnost ob 100-letnici cerkve bo v soboto, 25. maja. Slovesno sveto mašo bo vodil kardinal Ángel F. Artime. Blagoslovil bo obnovljeno cerkev in nov kip sv. Janeza Boska pred cerkvijo. Vodenje slovenske salezijanske inšpektorije bo prevzel novi predstojnik Peter Končan. Praznovanje se bo nadaljevalo s pogostitvijo in pestrim spremljevalnim programom.

Nalaganje
Nazaj na vrh