Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek radijskega misijona na Radiu Ognjišče

Objava: 22. 03. 2010 / 17:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začetek radijskega misijona na Radiu Ognjišče

Radijski misijon se je začel včeraj s prenosom svete maše iz mariborske stolnice

Z neposrednim prenosom molitvene ure in svete maše iz mariborske stolnice sv. Janeza Krstnika, ki jo je daroval mariborski nadškof metropolit dr. Franc Kramberger, se je včeraj začel peti radijski misijon na Radiu Ognjišče z naslovom: 'To delajte v moj spomin'. Misijon bo potekal do sobote, 27. marca 2010, vodili pa ga bodo slovenski (nad)škofje ob sodelovanju članov pripravljalnega odbora za slovenski evharistični kongres (SEK).

Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, je nadškof v pridigi omenil globoko potrebo po duhovni prenovi v Evropi, pri čemer je evharistija najučinkovitejše sredstvo za dosego tega cilja. V preteklem stoletju je več papežev želelo, naj verniki v evharistiji iščejo in najdejo najmočnejšo oporo. Evharistija je vir in vrhunec vsega krščanskega življenja, saj posreduje največji duhovni zaklad Cerkve – Kristusa, ki je v evharistiji resnično navzoč in se celo uživa kot kruh življenja. Namen evharističnega kongresa, ki bo 13. junija 2010, v Celju je podkrepil s papeškim geslom papeža Pija X. (1835–1914): 'Vse prenoviti v Kristusu'. Cilj kongresa je torej poživitev verskega življenja v Cerkvi na Slovenskem, v vseh njenih sestavnih delih, od posameznih vernikov in družin, do župnij, škofij in celotne Cerkve na Slovenskem.

Tema današnjega dneva radijskega misijona je Gospodov dan. Dva dopoldanska misijonska nagovora je imel upokojeni mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej, popoldanski nagovor pa bo imel nadškof pomočnik Marjan Turnšek. V pogovornem večeru o podobi slovenske vernosti bo sodeloval sociolog prof. dr. Vinko Potočnik, sestre uršulinke pa bodo ob 19.30 vodile molitev rožnega venca.

Spored radijskega misijona je objavljen na spletni strani http://radio.ognjisce.si/.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh