Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek referendumske kampanje

Za vas piše:
STA
Objava: 19. 11. 2015 / 12:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začetek referendumske kampanje

Danes se je začela referendumska kampanja o uveljavitvi novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.
Z današnjim dnem se je začela kampanja pred referendumom o uveljavitvi novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. V kampanjo se je s plakati in zloženko že vključila koalicija Za otroke gre, ki sicer še ni uradno prijavljena kot organizatorka volilne kampanje. Čas za to je do torka.

Koalicija Za otroke gre je tako danes ponekod po državi že izobesila plakate, s katerimi vabi na nekatere dogodke, povezane z referendumom. Izdala je tudi zloženko, s katero ljudi poziva, naj na referendumu 20. decembra glasujejo proti noveli zakona oziroma "za prihodnost naših otrok in naše dostojanstvo".

V zloženki navajajo, da "sporni zakon jemlje zakonsko zvezo žene in moža", na drugi strani pa dovoljuje posvojitve otrok istospolnim parom. Hkrati po njihovih navedbah novela v izobraževalne ustanove brez soglasja staršev uvaja različne oblike homoseksualne spolne vzgoje.

Po besedah Aleša Primca koalicija Za otroke gre formalno še ni prijavljena kot organizatorka volilne kampanje, namerava pa to storiti. Trenutno je v fazi odpiranja volilnega računa.

Do zdaj je Državni volilni komisiji podatke sporočilo šest organizatorjev kampanje. Kot organizatorji kampanje so se prijavili SDS, NSi, ZaAB, Piratska stranka Slovenije, Roman Vodeb: Levičarji za pravice otrok do očeta in matere ter Društvo Dih, enakopravni pod mavrico.

Vključitev v referendumsko kampanjo je sicer napovedala večina parlamentarnih strank, vlada pa v kampanji ne bo sodelovala.

Po novi referendumski ureditvi se mora za zavrnitev zakona na referendumu izreči ne le večina tistih, ki se referenduma udeležijo, ampak mora ta večina predstavljati tudi najmanj 20 odstotkov vseh volilnih upravičencev.

Po trenutno veljavnem zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih je zakonska zveza skupnost moža in žene. Novela pa slednje spreminja tako, da določa, da je zakonska zveza skupnost dveh oseb, hkrati pa v vsem izenačuje pravice istospolnih in heterospolnih parov.

Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh