Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek spletnih seminarjev o zaščiti mladoletnih

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 06. 2020 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2020 / 11:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začetek spletnih seminarjev o zaščiti mladoletnih

Prvo srečanje je pripravila s. Nuala Kenny, prijavljenih skoraj 800 udeležencev z vsega sveta.

Foto: Vatican Media

V ponedeljek, 8. junija, je bil izpeljan prvi izmed štirih spletnih seminarjev, ki so del izpopolnjevanja na področju boja proti spolnim zlorabam, poroča Radio Vatikan. Spletne seminarje organizira Papeška komisija za zaščito mladoletnih v sodelovanju z Mednarodnim združenjem vrhovnih redovnih predstojnic in predstojnikov, Centrom za zaščito mladoletnih Papeške univerze Gregoriana in italijanskim Modrim telefonom.

Seminar v angleščni, španščini, italijanščini in francoščini

Tokratno srečanje je pripravila s. Nuala Kenny iz skupnosti sester usmiljenk iz Halifaxa, naslov seminarja pa je bil »Zaščita otrok, mladih in ranljivih odraslih ter potreba po konkretni teologiji otroštva«. Nanj se je prijavilo skoraj 800 udeležencev z vsega sveta, ki so lahko predavanje spremljali v angleščini, španščini, italijanščini in francoščini. Posnetek seminarja je na ogled na spletnih straneh Papeške komisije za zaščito mladoletnih in Mednarodnega združenja vrhovnih redovnih predstojnic (UISG).

Naslednji trije seminarji

Naslednji trije spletni seminarji so predvideni 18. in 30. junija ter 6. julija. Prvega bo vodil jezuit p. Hans Zollner, predsednik Centra za zaščito mladoletnih Papeške univerze Gregoriana, ki bo spregovoril o zaščiti mladoletnih na spletu v času karantene. 30. junija je na programu seminar z naslovom Viktimologija in model varnosti v odnosih, vodil ga bo Gabriel Dy-Liacco, psihoterapevt in član Papeške komisije za zaščito mladoletnih. Zadnji seminar bo vodil profesor Ernesto Caffo, ki je med drugim ustanovitelj in predsednik neprofitne organizacije S.O.S. Modri telefon. Razmišljal bo o skrbi za otroke po karanteni in o tem, kako je epidemija spremenila naše odnose.

Sodelovanje z redovnicami in redovniki

Po besedah Emer McCharty, ki je pri Papeški komisiji za zaščito mladoletnih odgovorna za projekte, so spletni seminarji, ponujeni vsem tistim, ki danes delajo z otroki, najstniki in ranljivimi odraslimi v Cerkvi, sad sodelovanja z Mednarodnim združenjem vrhovnih redovnih predstojnic in predstojnikov. Člani Papeške komisije za zaščito mladoletnih se že od začetka zavedajo, da morajo iti tja, kjer so danes otroci, najstniki in ranljivi odrasli v Cerkvi in v tem smislu ženske in moške redovne skupnosti v prvih vrstah, ki delajo na tem področju. Ko je svet zajela epidemija koronavirusa, se je njihovo delo nenadoma ustavilo, prizadevali pa so si, da so bili s pomočjo digitalne tehnologije še naprej dejavni v različnih stvarnostih v državah po vsem svetu, predvsem v obliki tečajev formacije o zaščiti mladoletnih za škofe, formatorje in vzgojitelje.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh