Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetno navdušenje in popuščanje v vnemi

Za vas piše:
Ana Pavec
Objava: 26. 09. 2023 / 09:41
Oznake: Mladi, Vera, Šola
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.09.2023 / 10:13
Začetno navdušenje in popuščanje v vnemi
Ana Pavec. FOTO: Osebni arhiv

Začetno navdušenje in popuščanje v vnemi

Začetek oktobra mi je od otroških let naprej kot nekakšno malo novo leto, kar se dobrih sklepov tiče. Želela sem se zgledovati po stari mami, ki je bila zvesta molivka rožnega venca, in vsako leto znova sem si zadala cilj, da letos pa res bolj resno poprimem za jagode, nanizane v venec.

Kakšen dan ali dva sem res vztrajala, potem pa so bili dnevi, ko sem izpolnila svoj cilj, vedno bolj redko posejani. Le kadar je stara mama dala pobudo, takrat sem zagotovo lahko naredila kljukico v svojem namišljenem koledarju.

Zelo podobno je z mojimi drugimi navadami. Začetno navdušenje je veliko, potem pa vnema popusti in sem močno razočarana nad seboj. Razmišljam, katero stvar sem še kdaj pripeljala do konca ali jo uspela redno uresničevati. Najprej se kar kopam v sramu in samoobtoževanju, potem pa sprevidim, da je takšnih dejavnosti, ki so se mi v življenju »prijele«, kar nekaj. Kaj jim je skupno? Z malo organizacije in z veliko Božje milosti sem našla ljudi, s katerimi mi jih uspe izpolnjevati.

Zato sem velika ljubiteljica skupin, ki se oblikujejo z namenom skupnega cilja – pevskega zbora, bralnega kluba, ženske skupine, zakonske skupine, plesnih vaj, organizirane telovadbe in še bi lahko naštevala. V slogi je moč, pravijo.

A en pogoj je nujen, d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh