Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2011

Objava: 28. 11. 2011 / 20:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2011

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski in do zadnjega javljanja med koncertom se je zbralo 135.000,00 EUR, do konca sobotnega večera pa skupaj 168.000,00 EUR.

Letošnji 21. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v soboto, 26. novembra 2011, je zopet privabil ljudi odprtega srca v dvorano Golovec v Celju. Dobrodelni koncert sta organizirala Slovenska Karitas ter Radio in Televizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Dobrodelno prireditev je poleg drugih vidnih gostov iz javnega življenja z obiskom počastil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu letošnjega gesla tedna Karitas z naslovom Srce, ki vidi z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal poslušalce, gledalce in obiskovalce v prijeten večer, namenjen lepi glasbi in solidarnosti. Prireditev sta povezovala Tjaša Hrobat in Jure Sešek. Iz Studia v Ljubljani se je v družbi skavtov, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Marjan Bunič.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbirati sredstva za slovenske družine v stiski. Tako se je do zadnjega javljanja med koncertom zbralo 135.000,00 EUR, do konca sobotnega večera pa skupaj 168.000,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta.

Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom. Skupaj se jih je na odru zvrstilo šestinsedemdeset. Letos, že drugo leto, so med slovenskimi izvajalci, nastopili tudi gostje iz tujine. Skupina The Beatles Revival iz Prage je dvorano Golovec z glasbo, glasbili in oblačili prepričljivo popeljala v čase Beatlesov. Za smeh in veselje je poskrbel tudi filmski vložek dramskega igralca Gregorja Čušina in Davida Sipoša. Dve točki sta bili letos še posebej namenjeni spominu na Lojzeta Slaka in njegove ponarodele skladbe. Posebnost letošnjega koncerta je bila izvedba svetovne uspešnice Halleluiah vsestranskega umetnika Leonarda Cohena, ki je za Klic dobrote poklonil svoj avtoportret z naslovom It was the hat. Za grafiko, ki je bila izdana v omejenem številu, je v času od 16. novembra 2011 do sklepa dobrodelnega koncerta potekala licitacija. Zadnja ponudba je znašala 500,00 EUR.

Na prireditvi so svoj nastop s plesom in petjem v živo za družine v stiski v celoti darovali naslednji glasbeniki in izvajalci: Ylenia, Helena Blagne, Dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Tina Tiana, Miha Debevec, Gašper Konec, Vokalna skupina Vocabella, Vokalna skupina Cantilena, Manca Smolić, Folklorna skupina OŠ Sostro, Ansambel Vihar in Ansambel Petka. Nastopajoče so v živo spremljali Martin Lunder, Miha Gorše, Dorian Granda in Matej Tekavčič.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna občina Celje, Celjski sejem, Gardenia Ars florae d. d., Gostilna Šturman in Štefka Balanč s. p. Besnica. Posebna zahvala gre tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovale župnijske Karitas z Vranskega, Polzele, s Ponikve pri Žalcu, iz Petrovč, Gotovelj in Nove Cerkve, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec, skavti, dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje in Ludvik Stopar s prvo pomočjo. Podjetje TS media je omogočilo brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci Mlade Karitas zbirali klice.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo na telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani www.karitas.si ali neposredno z nakazilom na: Slovenska Karitas, Kristanova ulic 1, 1000 Ljubljana, 02140-0015556761, sklic 1003518, namen: KLIC DOBROTE.

Zahvalo, ki jo objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh