Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvalna maša za duhovnike jubilante novomeške škofije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 06. 2023 / 07:48
Oznake: Cerkev, Maša, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2023 / 07:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zahvalna maša za duhovnike jubilante novomeške škofije
FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Zahvalna maša za duhovnike jubilante novomeške škofije

Na god sv. Alojzija, v sredo, 21. junija, so se v novomeški stolnici pri zahvalni maši zbrali letošnji jubilanti novomeške škofije, torej zlatomašniki, srebrnomašniki in duhovniki, ki praznujejo okrogle jubileje duhovništva, to je 40, 20, 10 in 5 let.

Ob novomeškem škofu dr. Andreju Sajetu so somaševali zlatomašniki Anton Ferlic, nekdanji direktor in urednik Družine dr. Janez Gril, Vinko Guna, Jože Miklavčič in Anton Trpin ter srebrnomašnika Gregor Kunej in Damjan Štih in drugi jubilanti. Nekateri so zaradi obveznosti manjkali. Praznovanju duhovniških jubilejev sta se pridružila tudi upokojeni škof msgr. Andrej Glavan in generalni vikar Peter Kokotec.

Zahvala za nesebično služenje

Škof Saje se jim je ob tej priložnosti zahvalil za njihovo nesebično služenje v vseh letih duhovništva, »ob prebrani Božji besedi pa spodbudil, da bi po zgledu sv. Alojzija vedno bolj napredovali v svetosti. Z izbranimi besedami je nato na kratko orisal tudi življenjsko in duhovniško pot vsakega od jubilantov. Po zahvalni maši so se jubilanti s škofom in drugimi gosti, zbrali k bratskemu obedu v škofijskem domu, kjer so med drugim obujali spomine na prehojeno duhovniško pot«, so sporočili z novomeške škofije.


Nalaganje
Nazaj na vrh