Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj ne bi blagoslovili obutve?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 20. 05. 2015 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakaj ne bi blagoslovili obutve?

Zakaj ne bi blagoslovili obutve?

Izšla je junijska številka Magnificata, ki jo krasi Angel s hostijo v rokah, ki ga je okrog leta 1860 ustvaril Sébastien-Melchior Cornu.
Junijsko številko Magnificata krasi Angel s hostijo v rokah, ki ga je okrog leta 1860 ustvaril Sébastien-Melchior Cornu. Njegovo zgodovino pa je povzel ustanovitelj Magnificata Pierre-Marie Dumont.

Prvi poletni mesec prinaša mnogo različnih pomembnih dni. Najprej praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi, o katerem si lahko več preberete v rubriki Beseda o bogoslužju, nato še praznik Srca Jezusovega in Marijino brezmadežno srce, ob koncu pa bomo praznovali dan državnosti. »To, kar povezuje dneve in kar jim daje pravi ton in vsebino, je molitev,« je zapisal v uvodni besedi mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. »Odkar se je človek zavedel samega sebe, se zaveda tudi tega, da na svetu ni sam, da je Nekdo, ki ga posluša, ki ga ljubeče sprejema in ga vodi.«

Upokojeni ljubljanski nadškof Anton Stres se je v Besedi vere posvetil prispodobam binkoštih, medtem ko je p. Janez Poljanšek svoj članek naslonil na odlomek iz Markovega Evangelija Jaírova hči in žena, ki je krvavela. Aine Pedersen pa predstavlja biblično ženo Elizabeto. Raziskovalec na Muzikološkem inštitutu Klemen Grabnar razlaga Inviolato Neoskrunjena.

Blagoslov obutve

Rubrika blagoslov je tokrat malce nenavadna. znan je blagoslov avtomobilov, a po božjih poteh pogosto tudi hodimo, zato tokrat blagoslavljamo obutev. »Zakaj ne bi blagoslovili tudi tega popotniškega rekvizita in prosili za Božje spremstvo na vseh naših poteh?« se sprašuje urednik slovenske izdaje revije Magnificat br. br. Miran Špelič. »Zato ta mesec malo bolj izzivalen družinski blagoslov.« Urednik nadaljuje tudi rubriko Koraki posvečenega življenja, v kateri je spregovoril o karizmi.

Na predzadnji strani je slika sv. Frančiška Asiškega, na zadnji pa predstavljamo uršulinke, ki živijo v Izoli, Ljubljani, Mariboru, Mekinjah in v Svetem Duhu pri Škofji Loki.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh