Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključek postnih duhovnih vaj v Vatikanu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 25. 02. 2013 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaključek postnih duhovnih vaj v Vatikanu

Papež se je kuriji zahvalil za služenje in podporo v času svojega pontifikata.

Minulo soboto dopoldan so se v Vatikanu zaključile tradicionalne postne duhovne vaje za papeža in sodelavce rimske kurije. Med kratkim sklepnim srečanjem se je Benedikt XVI. udeležencem zahvalil za 'skupnost molitve in poslušanja' v preteklem tednu. Posebej se je zahvalil vatikanskemu ministru za kulturo, kardinalu Gianfrancu Ravasiju, ki je vsak dan duhovnih vaj pripravil tri besedila za meditacijo.

Sveti oče se je zahvalil tudi sodelavcem rimske kurije za njihovo služenje in podporo. Osem let so ga 'z veliko pristojnostjo, naklonjenostjo, ljubeznijo in vero' podpirali pri nošenju bremena pontifikata, je ob tej priložnosti dejal Benedikt XVI. Tudi če se to služenje in zunanja skupnost zanj zdaj zaključuje, pa mu bosta ostali hvaležnost in duhovna povezanost, predvsem pa skupnost v molitvi.

»V tem zaupanju stopajmo naprej, zavedajoč se Gospodove zmage in njegove resnice, lepote in ljubezni«, je papež pojasnil ob zaključku duhovnih vaj. To Božjo lepoto sicer danes pogosto omadežuje zlo, je še poudaril. Toda iz teme in blata nam kot kompas pomaga naša vera. Z njeno pomočjo lahko verniki najdejo Božjo roko, ki jim je v pomoč, ter odkrijejo ljubezen in resnico.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh