Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaključena razstava Torinskega prta

Objava: 24. 05. 2010 / 08:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zaključena razstava Torinskega prta

Od 10. aprila si je znamenito relikvijo ogledalo preko 2,1 milijona obiskovalcev

V Torinu so včeraj zaključili razstavo Jezusovega mrtvaškega prta. Od 10. aprila do včerajšnje binkoštne nedelje si je znamenito relikvijo v katedrali severnoitalijanske industrijske prestolnice ogledalo in pred njo molilo preko 2,1 milijona romarjev. V Torinski prt naj bi bilo po tradiciji ovito mrtvo telo križanega Kristusa.

Večina obiskovalcev, ki so prišli na ogled prta, je v Torino priromala iz drugih krajev po Italiji, stotrideset tisoč jih je prišlo iz sosednjih dežel, predvsem iz Francije, je minulo soboto na tiskovni konferenci ob zaključku razstave povedal torinski kardinal Severino Poletto. Med obiskovalci je bilo skoraj štirideset tisoč bolnikov in invalidov.

Javna razstava prta bo odslej omejena na manj pogoste in krajše priložnosti, je še poudaril kardinal. Stalna razstava dragocene relikvije, o kakršni je bilo prav tako govora, ne pride v poštev zaradi občutljivosti starodavne tkanine.

Tokratna razstava se je zaključila na včerajšnjo binkoštno nedeljo s popoldansko slovesno sveto mašo v torinski katedrali. Datum ponovne razstave Torinskega prta zaenkrat še ni znan.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh