Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakon o dohodnini, energetski boni in izzivi epidemije

Za vas piše:
M. M.
Objava: 14. 01. 2022 / 20:22
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.01.2022 / 20:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakon o dohodnini, energetski boni in izzivi epidemije
Predsednik vlade Janez Janša in gospodarski minister Zdravko Počivalšek. FOTO: Twitter Zdravko Počivalšek

Zakon o dohodnini, energetski boni in izzivi epidemije

Koalicijski poslanci in nekateri ministri na čelu s predsednikom vlade Janezom Janšo so na Brdu pri Kranju razpravljali o tem, katere projekte je še možno izpeljati do konca mandata. Na sestanku so se med drugim osredotočili na izzive epidemije, zakon o dohodnini in energetske bone.

Janša je povedal, da so se dogovorili glede energetskih bonov za blažitev pritiska zaradi dviga cen energije in o nekaterih odprtih zadevah, za katere je še potrebno dokončati odločanje v Državnem zboru. »Bili so tudi predlogi, da za zakone, kjer so predlagani posvetovalni referendumi, koalicija celo sprejme izziv in podpre predlog o posvetovalnem referendumu o zakonu o dohodnini, ki vsem dviga plače,« je poudaril Janša.

K sodelovanju vabljeni vsi

Premier Janez Janša je po koncu srečanja dejal, da »vsi, ki smo bili danes tukaj, smo izražali željo po sodelovanju tudi v prihodnje in k sodelovanju vabimo vse, ki bodo izvoljeni v prihodnjo sestavo Državnega zbora.«

Naprej ali nazaj?

Predsednik NSi Matej Tonin je dejal, da je bil vrh koalicije izjemno produktiven, največ časa pa so namenili zakonu o dohodnini in energetskim bonom. Dodal je, da je težko razumeti nekatere stranke, ki so proti temu, da imajo ljudje višje neto plače. »Zakon o dohodnini odloča o tem, ali želi iti Slovenija naprej v prihodnost, ali pa se vrača nazaj v preteklost. Iz Slovenije se vsako leto izseli veliko visoko izobraženih mladih ljudi in prav njim je namenjen ta zakon.«

Počivalšek: Smo zmagovalci te krize

»Dogovorili smo se, kaj bomo še naredili do konca tega mandata. Smo gospodarski zmagovalci te krize. Na razpolago imamo veliko virov, s katerimi bomo pomagali gospodarstvu, da bo bolj konkurenčno za nove izzive,« je po srečanju izpostavil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Glede zakona o demografskem skladu pa je dejal, da je stranka, ki je bila zadolžena in je imela interes zadevo speljati do konca, zašla v težave.

Kdo je še bil na sestanku?

Na sestanku so bili poleg predsednikov koalicijskih strank Mateja Tonina in Zdravka Počivalška vabljeni tudi ministri za zdravje Janez Poklukar, za finance Andrej Šircelj, za izobraževanje Simona Kustec, za okolje Andrej Vizjak, za infrastrukturo Jernej Vrtovec, za delo Janez Cigler Kralj ter za kohezijo Zvone Černač. Srečanja sta se sicer udeležila predsednik SNS Zmago Jelinčič in poslanec poslanske skupine DeSUS Robert Polnar, je poročala STA.

Nalaganje
Nazaj na vrh