Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonski jubilanti pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Objava: 27. 07. 2020 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 09:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakonski jubilanti pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Zakonski jubilanti pri Mariji Pomagaj na Brezjah

Tradicionalno romanje zakonskih jubilantov k Mariji Pomagaj na Brezje.

Foto: Andreja Eržen Firšt/Romarski urad Brezje


Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so se na god Marijinih staršev sv. Joahima in sv. Ane tradicionalno zbrali zakonski jubilanti. Pri sveti maši, ki jo je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. Dr. Franc Šuštar, so se zahvalili za Marijino varstvo na prehojeni skupni življenjski poti.

Prek 80 zakonskih jubilantov in druge romarje je najprej nagovoril p. Robert Bahčič ter izrazil veselje in hvaležnost Bogu za dar zvestobe. Škof Šuštar pa je jubilante ob izrečenih čestitkah povabil, naj se spomnijo dneva svoje poroke, ko so svoj zakon postavili pred Gospoda, ga prosili za blagoslov in ga povabili v svoj zakon.

Zvestoba izbiri skozi vse življenje

V pridigi se je posebej ozrl na sv. Joahima in sv. Ano, ki sta bila Mariji zgled vernosti in iskrene ljubezni. »V zakonu je pomembna zvestoba izbiri skozi vse življenje. V zvestobi nam je v veliko oporo molitev, skozi njo jo je mogoče ohranjati. Naš nebeški cilj je povezan z našo izbiro za sveti zakon. V življenju je potrebno iskati prave zaklade, ki se skrivajo v nas in naših sopotnikih. Tako, kot poslušamo v Božji besedi, se tudi v življenju v našo mrežo ujamejo različne ribe, tako dobre kot tudi slabe. In neprave zavržejo tja, kjer bo jok in škripanje z zobmi. Bog nam nakazuje, kakšne naj bodo naše poti in izbire. Hvaležni smo, da je Gospod z nami v vseh naših zakramentih, tudi v zakramentu svetega zakona. Prosimo ga za zvestobo pri odločitvah in naj nam Nebeška Mati Marija pomaga v vsakdanjem življenju.«

Škof Šuštar je zbrane jubilante blagoslovil in jim v spomin podelil svečko s podobo Marije Pomagaj.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh