Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zanimanje za vse bistveno

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 07. 06. 2023 / 09:20
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2023 / 09:48
Zanimanje za vse bistveno
Helena Jaklitsch, podpredsednica Nove Slovenske zaveze. FOTO: Ivo Žajdela

Zanimanje za vse bistveno

Letošnji govornik na spominski prireditvi v Kočevskem rogu je bil dr. Andrej Fink iz znane družine Finkovih v Argentini.

»Prošnja za nagovor ob vsakoletni spominski slovesnosti v Kočevskem rogu je bila zame znak zaupanja in čast, da se lahko poklonim deset tisoč žrtvam, ki leže brez groba tam in na več kot 750 evidentiranih množičnih grobiščih po Sloveniji,« pove dr. Andrej Fink in doda, da vsako leto, odkar se je preselil v Slovenijo, hodi na to spominsko slovesnost z enakimi občutki, da je to nekaj, kar ga intimno zadeva, ker je nekaj njegovega oziroma del njega.

Smisel življenju

Z ženo Olgo se raznih prireditev udeležujeta, ker čutita prijetno moralno dolžnost, pa tudi zadovoljstvo. »Od vsake udeležitve odhajam obogaten in potrjen v temeljnih vrednotah, za katere si že desetletja Slovenci prizadevamo. To naju dejansko spremlja še iz življenja v Argentini, kjer sva predvsem ob koncih tedna obiskovala slovenske centre, kjer so se razvijale najrazličnejše prireditve: igre, koncerti, predavanja, športni turnirji, pa razne druge prireditve verske, kulturne ali splošno prosvetne nar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh